”Jag är så arg”

Fyrabarnspappan blev ett av offren för Hamas hemmagjorda missiler

1 av 2
GÖMDE SIG BLAND BETONGBLOCKEN Mahmod Saleb El-Adem, 28, överlevde raketattacken i Ashkelon. Han jobbade med bygget av stadens nya bibliotek när larmet gick och klarade sig med splitterskador i bland annat huvudet.
NYHETER

ASHKELON. Han ser död ut i ögonen.

Men i motsats till sin söndersprängda arbetskamrat så lever Mahmod Saleb El-Adem, 28.

– Jag hörde bara smällen, sedan minns jag ingenting mer, säger fyrabarnspappan.

Gaza fortsätter att vara ett ogenomträngligt fort för betraktande ögon. I Israel däremot är vedergällningarnas tid kommen – och media inbjuden för att dokumentera den. När sirenerna tjuter är det mellan tio och femton sekunder kvar tills de hemmabyggda missilerna av järnrör träffar marken.

Avfyrade 20 raketer

– Jag blir lika rädd varje gång, säger flickan som jobbar på hotellet, när hon trycker kroppen hårt mot väggen under en attack.

Totalt skickade Hamas i går 20 raketer mot Israel. Hälften av dem träffade kuststaden Ashkelon, 17 kilometer från gränsen till Gaza.

Fyrabarnspappan Mahmod Saleb El-Adem arbetade vid bygget av stadens nya bibliotek när han hörde larmet. Han sprang in bland betongblocken och trodde att han var säker där.

Det var han inte.

Vännen dödades

När Aftonbladet träffar den israelisk-arabiske byggarbetaren på akutmottagningen har han splitterskador i huvudet, ansiktet och på benen. En av hans vänner är död, två andra opereras för svåra skador, och 21 ytterligare är sårade.

– Jag är så arg, säger han.

Orden sägs med entonig röst. Ansiktet rör inte en min. Han är som den blyga eleven som måste prata framför klassen. Eller den chockade arbetaren som tvingas möta världspressen. Eller mannen som inte orkar bry sig längre om vad som händer.

Han svarar på frågor, men hans blick är långt utanför rummet.

Vem är det du är arg på?

– Jag är arg på alla.

## Foto: Urban Andersson Carina Bergfeldt carina.bergfeldt @aftonbladet.se

ARTIKELN HANDLAR OM