Rån på Swedbank i Kalix

NYHETER

Swedbank i Kalix har rånats.

– En person har gripits, misstänkt för rånet, säger Roger Jönsson, informationsdirektör på polismyndigheten i Norrbotten, i ett pressmeddelande.

Ytterligare två personer som misstänks ha med bankrånet i Kalix att göra greps senare, enligt Norrbottens-Kurirens nätupplaga.

Överfallslarmet från Swedbank i Kalix kom till polisen klockan 14.47 idag.

Enligt Norrländska Socialdemokraten ska en man i 25 till 35-årsåldern bara minuter tidigare ha gått fram till den manliga kassören på Swedbank i Kalix och lämnat över en lapp. Mannen fick med sig en påse med okänt innehåll och gick sedan lugnt därifrån, skriver NSD.

”Sprang över torget”

Enligt andra vittnen i närheten som tidningen talat med har en man, möjligtvis samma person, sedan sprungit över torget i riktning mot Galleria Kalix.

Det är oklart om rånet var väpnat.

Jagar silverfärgad bil

Enligt NSD misstänker polisen att det rör sig om minst tre gärningsmän och man jagade vid tretiden på onsdagseftermiddagen flera personer som färdas i en silverfärgad bil.

Cirka 40 minuter senare skickade polisen ut ett pressmeddelande om att en man har gripits, misstänkt för rånet.

– Eftersom identiteten ännu inte är fastställd kan vi inte gå ut med några uppgifter om mannen. Polisen utesluter inte fler gripanden, säger Roger Jönsson, informationsdirektör på polismyndigheten i Norrbotten, i ett pressmeddelande.

En stund senare greps ytterligare två män.

Männen greps när de stoppades i en vägspärr vid Salmis, söder om Haparanda. De har förts till Kalix för förhör.

NSD skriver att polisen har upprättat vägspärrar längs E4.