FBI: ”Kennedy hyrde helt horhus i Chile”

Foto: AP
Maktens bröder I den här bilden från 1962 poserar från vänster till höger, justitieministern Robert Kennedy, senatorn Ted Kennedy, och presidenten John F. Kennedy i Vita Huset i Washington.
NYHETER

Det kallades för en ”studieresa”.

Men enligt nyhetsbyrån AP ägnade sig Edward M. Kennedy – eller Ted som han brukade kallas, för helt andra studier än vad som avsågs under ett besök i Chiles huvudstad Santiago.

Foto: FBI
Avslöjandet Sidan som hävdar att Kennedy hyrde horhus.

Enligt noteringarna från FBI, som är daterade den 28 december 1961 framgår det att den amerikanske demokratiske senatorn ”hyrde en hel bordell hela natten” för sig själv och sina vänner och bekanta.

I anteckningarna kallas senatorn för en "pompös och bortskämd snorvalp". FBI skriver också att Ted Kennedy haft möten med ett antal radikala människor, även personer med kommunistiska sympatier, under besöket i Chile.

Skulle blivit presidentkandidat

Resan till det sydamerikanska landet ägde rum ett år innan Ted Kennedy valdes till den amerikanska senaten för första gången. När han besökte Chile var han en 29-årig biträdande distriktsåklagare i Boston.

Ted Kennedy var medlem i den amerikanska senaten sedan han valdes år 1962 till sin död 2009.

Under sin politiska karriär var han tänkt som den tredje presidentkandidaten av Kennedy bröderna, men återkommande skandaler runt honom gjorde detta omöjligt.

Vill inte kommentera

AP uppger att Kennedyfamiljen inte vill kommentera de nya dokumenten.

Anledningen till att papperen äntligen sett dagens ljus efter 50 år, är att organisationen Judicial Watch vunnit en rättsprocess om att få loss dem, skriver VG.