”Sköt henne med elpistol”

Nya otäcka detaljer gällande kidnappningen av Jaycee Dugard, 11

NYHETER

Paret hade bestämt sig redan när de gick in i affären:

De skulle få tag på en flicka innan dagen var slut.

Därför köpte de en elpistol och gav sig ut på jakt.

Foto: Foto: REUTERS
Jaycee träder fram i amerikansk press.

Efter att den misstänkte kidnapparen och våldtäktsmannen Phillip Garrido, 59, tigit i över ett och ett halvt år har han nu slutligen börjat tala.

Det var när åklagaren hintade om att han och hustrun Nancy kunde få ett mildare straff och inte nödvändigtvis behöva dö i fängelset som Philip Garrido slutligen öppnade munnen den 22 februari och för första gången erkände att han kidnappat då elvaåriga Jaycee Dugard.

Köpte elpistol

Bekännelsen han hade var fasansfull – och bekräftades av hans hustru som även hon under flera samtal bekänt makarnas brott.

Makarna berättar båda i sina vittnesmål hur de den 10 juni 1991 bestämde sig för att ”hitta en flicka”, skriver tidningen People.

De körde till Reno där de gick in i en affär och köpte en elpistol. Hoppade in i bilen på nytt och körde sedan till den södra delen av Lake Tahoe. Det var ett område som Phillip Garrido varit mycket i, och som han var bekant med.

När de såg elvaåriga Jaycee Dugard promenera på väg mot sin skolbuss kände de att de ”hittat rätt”. Phillip Garrido bromsade in, hans hustru hoppade ut, sköt flickan med elpistolen och släpade in henne i bilen.

Födde två barn

I arton år levde sedan flickan som parets slav i ett tält i deras inhägnade trädgård. Hon våldtogs vid otaliga tillfällen och tvingades föda två barn i fångenskap, det första när hon var bara 14 år, innan hon och döttrarna slutligen räddades i augusti 2009.

Men om makarna Garrido hade hoppats att deras nya bekännelser skulle ge dem bättre villkor gick de bet.

Åklagarens bud just nu är 240 år och åtta månader i fängelse. Om Phillip och Nancy Garrido inte accepterar det kommer de att ställas inför rätta i höst.

”Dålig smak”

Nancy Garridos advokat, Stephen Tapson, säger till tidningen People att han kommer att hävda att hans klient led av två saker för att mildra hennes straff:

– Jag påstår att hon led av Stockholmssyndromet… och dålig smak när det gäller män.