Kollegorna om saknaden efter Lasse Eriksson

Foto: Anders Tukler / www.tukler.com
Avled i natt Den populären komikern Lasse Eriksson blev 61 år gammal.
NYHETER

”Ett djup och omtanke.”

”Varm, ödmjuk och rolig.”

Nu berättar kollegorna om minnena av komikern Lasse Eriksson, 61.

Det blev en sorglig morgon för många Sveriges största komiker.

Nyheten om att Lasse Eriksson avled på Reginateaterns scen i Uppsala igår, mitt under en föreställning, har väckt både sorg och bestörtning.

”Väldigt bra kille”

– Det var en väldigt bra kille, säger Sven Melander, som gjorde tv-programmet ”Snacka om nyheter” med Lasse Eriksson för ett tiotal år sedan.

Han prisar kollegans kvicka repliker – och stora hjärta.

”Djup och omtanke”

– Han skrev bland annat en fantastisk bok om sin mormor Gerda som jag fick av honom. Den tyckte jag mycket om. Han hade ett väldigt djup och mycket omtanke, säger Sven Melander.

Många av de svenska kändisarna skriver själva om sina minnen av den folkkäre norrlänningen på bloggar och twitter. Här nedan följer ett urval:

Foto: Foto: MAGNUS SANDBERG
-

Babben Larsson, komiker:

– Det är för tidigt. Det känns väldigt sorgligt och tragiskt. Han var mitt i sitt liv och mitt i sin gärning. Vi jobbade mycket tillsammans i mitten på 90-talet och turnerade i glesbygden ihop. Lasse kunde prata obehindrat med alla och hade lätt att få kontakt med människor. Han var en enormt stor humanist, säger hon till Aftonbladet.

Foto: ANDERS ANDERSSON
-

Sven Melander, komiker:

– Lasse hade ett djup och mycket omtanke. Han var som komiker är mest: väldigt snabb och välorienterad. Som komiker kunde han vara elak men det blev aldrig illvilligt när han skämtade, utan det fanns alltid en mjukhet runt honom. Det var en väldigt bra kille, säger han till Aftonbladet.

Foto: Linus Nilsson
-

Mårten Andersson, komiker:

”Lasse Eriksson. De gånger jag träffade dig var du varm, ödmjuk och rolig. Det är en stor förlust att du inte längre är med oss. Vila i frid” skriver han på Twitter.

Foto: Börje Thuresson
-

Gry Forssell, programledare:

”Lasse Eriksson dog igår. Tråkigt, sorgligt och läskigt” skriver hon på Twitter.

Foto: Karin Törnblom
-

John Houdi, magiker:

”Vaknar upp och läser att min vän Lasse Eriksson är död. Vi har turnerat ihop och stått på många scener tillsammans. Vila i frid, Lasse” skriver han på Twitter.