Carl B Hamilton anklagas för fusk

”Försökte utnyttja oerfarna Sverigedemokrater” – V: Han missbrukade sin ordföranderoll

NYHETER

Beslutet gick inte regeringens väg.

Då försökte EU-nämndens ordförande Carl B Hamilton utnyttja de oerfarna Sverigedemokraterna.

– Han missbrukade sin ordföranderoll, säger vänsterpartiets Jonas Sjöstedt.

Foto: urban andersson
Carl B. Hamliton (FP).

Regeringen drabbades i går av sin första förlust i EU-nämnden. Oppositionen tvingar nu arbetsmarknadsminister Hillevi Engström (M) att mot sin vilja driva en hård linje mot lönedumpning och för kollektivavtal när hon nästa gång möter sina kolleger i EU.

Kaotisk

Omröstningen om denna linje blev i går en kaotisk tillställning.

Känslorna var, enligt Jonas Sjöstedt (V), starka. Han menar att Carl B Hamilton försökt dribbla bort att oppositionen fick majoritet, med SD:s hjälp, för en tuffare linje i förhandlingar om EU:s sysselsättningspolitik.

Jonas Sjöstedt tycker det var medvetet från Carl B Hamiltons sida och ett politiskt färgat övertramp.

Det ska inte vara första gången som Hamilton försökt att köra över oerfarna SD-ledamöter.

– Jag tycker inte att Carl B Hamilton är lämplig som ordförande efter det spektakel som hände i dag, säger Kent Ekeroth (SD).

Kent Ekeroth vill helst avsätta Carl B Hamilton som ordförande och var snabb att twittra om bråket. Under mötet skrev han på twitter att Hamilton "försökte rakt av fuska".

”Förstår inte kritiken”

Jonas Sjöstedt kommer inte agera för att avsätta Carl B Hamilton – i dagsläget.

– Jag kräver inte att Carl B Hamilton avgår men jag kräver att han lär sig av dagens händelse. Om det händer igen är mitt förtroende för honom allvarligt skadat.

Carl B Hamilton förstår inte alls kritiken och tycker det är tråkigt att anklagas för fusk och missbruk av sin ordföranderoll.

– Ekeroth bröt mot alla regler genom att sitta och twittra om andra ledamöter under mötet. Sjöstedt var, liksom andra där, lite upphetsad.