Häktad för mord

Häktningsförhandlingar mot fem män

Foto: Per-Olof Sännås
NYHETER

I eftermiddag hålls häktningsförhandling mot de fem män som misstänks för inblandning i dubbelmordet på fotbollsstjärnan Eddie Moussa, 26 och hans bror Yaacoub, 40.

Men de förnekar alla till att ha något med den uppmärksammade skottlossningen på spelklubben Oasen att göra.

Klockan fyra häktades den 20-årige man som greps för mord.

Männen gick in på spelklubben och öppnade eld med automatvapen.

Efteråt låg fotbollsstjärnan Eddie Moussa, 26, och hans bror Yaacoub, 40 döda på golvet.

Förnekar

Tidigt i tisdags morse greps en 20-årig man misstänkt för dubbelmordet och fyra andra män misstänkta för medhjälp. I dag begärs de häktade. De övriga männen är 30, 27, 27 och 20 år gamla.

De är alla kända av polisen sedan tidigare och förnekar brott.

– Jag kommenterar inte vad jag har för bevisning, säger kammaråklagare Marcus Ekman.

Klockan 14.30 i dag inleddes häktningsförhandlingarna i Södertälje tingsrätt mot den 20-årige man som misstänks för mord. Han närvarade via videolänk. Mannen häktades strax innan klockan fyra på sannolika skäl misstänkt för i vart fall medhjälp till mord.

Därefter fortsatte förhandlingarna mot ytterligare två av männen som misstänks för medhjälp till mord. I morgon hålls de resterande två häktningsförhandlingarna.

Assyriska

Klockan var 02.22 den 1 juli när två beväpnade män klev in på spelklubben Oasen. Framför flera ögonvittnen började de avlossa skott med automatvapen. Männen flydde sedan från platsen på en moped som under dödsskjutningen vaktats av en tredje person. Kvar på klubben låg två döda män.

De båda dödade männen var bröder.

Den ene av dem var Eddie Moussa, 26, spelare i superettalaget Assyriska.

– Vi är i djup sorg och chock över Eddie Moussas död. Jag finner inga ord. Det är en chock, sa klubbchefen Aydin Aho då till Aftonbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM