Nytt fynd i jakten på tvillingarna

Chip kan avslöja pappans resväg genom Europa

Börtrövade Alessia och Livia Schepp, 6, rövades bort av sin far den 30 januari. Pappan har skrivit att barnen är döda, men polisen har inte gett upp hoppet om att finna dem vid liv.
NYHETER

Över en månad efter kidnappningen. Nu har polisen gjort ett nytt fynd i sökandet efter sexåriga tvillingarna Alessia och Livia.

Ett chip kan visa vilken väg deras far åkt efter kidnappningen.

Här tar Matthias Schepp ut pengar i franska Marsielle – tre dagar senare tar han sitt liv.

Tvillingarna Alessia och Livia Schepp, 6, försvann från sitt hem i Schweiz den 30 januari. Fyra dagar senare tog deras pappa sitt liv. I ett brev till mamman, postat samma dag, skrev han att han mördat tvillingarna.

Men polisen utesluter inte att de kan vara vid liv – och sökandet fortsätter.

Kan avslöja resväg

Nu har polisen i södra Italien har gjort ett nytt fynd: Ett mikrochip från GPS-navigatorn i pappans bil. Chippet hittades i dag, cirka 15 meter från platsen där fadern, Matthias Schepp, hoppade framför tåget.

Polisen tror att han försökt förstöra GPS:en och ännu har man inte kunnat återställa någon data från den. Nu ska chippet skickas för analys hos tillverkaren i USA. Förhoppningen är att det innehåller data som visar pappans resväg efter tvillingarnas försvinnande.

Finkammat spåren

Poliser och frivilliga har under flera dagar finkammat järnvägsspåren vid platsen för Matthias Schepps självmord. Delar av GPS-navigatorn har tidigare hittats vid en väg i närheten.

Till en början trodde polisen att Matthias Schepp tagit döttrarna från Lausanne till Marseille och vidare till Korsika. Senare har utredarna sagt att flickorna kan vara kvar i Schweiz.

FAKTA

30 januari: Tvillingflickorna syns i närheten av faderns hem i Saint-Sulpice i Schweiz.

31 januari: Flickorna lämnas inte som utlovat på sin skola. Fadern tar ut pengar i Marseille och köper en båtbiljett till Korsika.

1 februari: Ett vittne hör och ser flickorna på färjan. En äldre man ska ha sett två barn och en man kliva av båten. En kvinna ska sedan ha sett dem tillsammans med en okänd kvinna i hamnstaden.

3 februari: Fadern kastar sig framför ett tåg på järnvägsstationen i Cerignola i södra Italien. Inga spår efter barnen.

11 februari: Familjen får ett brev där fadern säger sig ha dödat barnen.

12 februari: Polisen i Frankrike går ut med övervakningsbilder från 31 januari där fadern tar ut pengar i Marseille för att få vittnen att höra av sig.

13 februari: Mamman åker till Korsika för att hjälpa till med sökandet efter tvillingarna.

17 februari: Schweiziska polisen säger att tvillingarna kan vara kvar i landet.

Källa: TT och Aftonbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM