Stal diamanter i Oslo – greps i Stockholm

Åtta personer togs fast efter rånarjakt

1 av 2
NYHETER

De gjorde ett brutalt rån mot en diamantbutik i Oslo. Sedan greps de i Stockholm i onsdags.

Åtta personer – och det mesta av bytet – togs fast när polisen slog till.

Under fredagen greps ytterligare en man i Stockholm.

Det var fyra personer som slog till mot en diamantbutik i centrala Oslo i tisdags.

Med vapen stormade rånarna in mitt i lunchrusningen och slog sönder glasmontrar som de länsade på innehåll. Med sig fick de bland annat smycken och diamanter.

Slog sönder montrar

Butikspersonalen tvingades under vapenhot ner på golvet och fick ligga med ansiktet nedåt, medan rånarna slog sönder 4-5 montrar. Den chockade personalstyrkan klarade sig utan fysisiska skador. Förutom vittnesuppgifter fanns även övervakningskameror som filmade rånet.

Männen försvann sedan från platsen i en bil och en intensiv jakt sattes i gång.

– De försvann i en bil. Den fann vi inte så långt där i från, och där slutar alla spår, sa Olaf Erdal vid Oslopolisen till VG.

Greps i Stockholm

Men på onsdagen gav jakten resultat. Genom ett intensivt samarbete mellan norsk och svensk polis kunde hela åtta inblandade personer gripas i Stockholm under onsdagen.

– Vi stoppade en bil med tre män i och hittade diverse gods där, säger Krister Sehlstedt, stationsbefäl vid Söderortspolisen i Stockholm.

De tre personerna greps när de färdades i en norskregistrerad bil, medan ytterligare fem togs fast i en lägenhet. Där hittade man även en stor del av stöldgodset.

De åtta gripna personerna som greps i onsdags är i 20-årsåldern.

En nionde gripen

Under fredagen greps ytterligare en man av Söderortspolisen. Mannen var bekant med de åtta tidigare gripna personerna och plockades först in för förhör. Han greps och anhölls sedan.

Samtliga nio gripna är i Sverige misstänkta för häleri. Under lördagen kommer häktningsförhandlingar att ske.

ARTIKELN HANDLAR OM