Lokalpolitiker knivmördades

Sågs senast i livet efter pubrunda

NYHETER

Den 49-årige fritidspolitikern hittades knivmördad i en grässlänt på Södermalm i Stockholm. Mordet förbryllar polisen som nu kartlägger hans sista tid i livet.

– Vi har ett glapp mellan klockan ett på natten och sju på morgonen när han hittades, säger polisens utredningschef Conny Dahl.

Foto: Foto: PER-OLOF SÄNNÅS
Låg död på slänten Alldeles vid försäkringsbolaget Folksams kontor på Södermalm i Stockholm hittades 49-åringen mördad i går morse.

En person som väntade på bussen vid Rutger Fuchsgatan på Södermalm i Stockholm hittade den livlösa kroppen strax före klockan sju i går morse. Den låg på en gräsmatta i en slänt.

Polisen söker vittnen

Enligt uppgifter till Aftonbladet har mannen knivhuggits till döds. Mordet har skett någon gång mellan klockan ett på natten och sju på morgonen.

– Så här långt utgår vi från att fyndplatsen är brottsplatsen, säger Conny Dahl.

Polisen knackade dörr i området för att hitta vittnen till mordet.

Broder Tuck

Mannen spenderade torsdagskvällen på bland annat krogen Broder Tuck på Södermalm. Enligt vittnen ska ha lämnat restaurangen runt klockan 1 på natten.

– Han har varit på Söder och rört sig där. Vi försöker kartlägga den mördades sista tid i livet och är väldigt angelägna om att få iakttagelser från allmänheten från den här platsen där han hittades under natten och morgonen, säger Conny Dahl.

Ett vittne ska ha sett en okänd man i 30-årsåldern vid mordplatsen vid 6-tiden på morgonen.

Polisen vill gärna komma i kontakt med honom. Den mördade är inte känd av polisen sedan tidigare.

Inte känd

Han har bland annat arbetat som egenföretagare och it-tekniker och ställde upp i senaste valet till kommunfullmäktige i sin hemkommun.

Sent i går kväll hade polisen inte gripit någon misstänkt för mordet.

Karin Östman Erik Nises

ARTIKELN HANDLAR OM