28-årig man häktad för mord

Han greps i Bulgarien

Foto: Per-Olof Sännås
Häktningsförhandling. Försvararen Thomas Albinsson tillsammans med sin klient som misstänks för mord. Kvinnan bredvid är tolk.
NYHETER

Hyresvärden tog sig in i lägenheten för att kräva in hyran.

Då hittade han en man – död.

I dag häktades en 28-åring, som återfanns i Bulgarien, för mordet.

Det våldsamma mordet ska ha skett några dagar före jul. Först när hyresvärden gick in i lägenheten i Sundbyberg för att kräva hyran den 29 december hittades den sargade kroppen. Offret visade sig vara den 45-årige man som hyrt lägenheten i andra hand. Jouråklagaren anser att mordet har skett i lägenheten någon gång mellan den 22 och 29 december och att den misstänkte 28-åringen genom dödligt våld har berövat livet på offret.

Misstänkt greps i Bulgarien

Den misstänkte 28-åringen, som är bulgarisk medborgare ska ha bott i Sverige ett drygt år. När polisens misstankarna stärkes mot honom häktades han i sin frånvaro den 25 januari men greps först i fredags eftermiddag i Bulgarien. Han flögs samma dag till Sverige och fick träffa sin försvarare.

Han nekar till brott

Försvarsadvokat Thomas Albinsson hävdar att hans klient inte har känt till något alls om dådet i lägenheten. Han säger att 28-åringen nekar till brott.

– Han hade ingen kännedom om det utan fick reda på dödsfallet långt efter det inträffade. Han befann sig i Bulgarien då, förklarar Thomas Albinsson.

Häktningsförhandlingen hölls bakom stängda dörrar i Attunda tingsrätt i Sollentuna. Den misstänkte 28-åringen såg sammanbiten ut när han anlände. Rätten beslutade att häkta honom på sannolika skäl misstänkt för mord, den högre misstankegraden.