Vårens trender - på ditt sätt

NYHETER

Många makeuptrender föds i samband med de stora visningarna. Vi visar några av säsongens viktigaste företeelser, hur du bär dem bäst och vad du behöver.

AV: Anna Wahlberg FOTO: Peder Wahlberg

Den nya naturligheten

Säsongens version av den osminkade looken med till synes felfri porslinshy är mer feminin och sofistikerad än tidigare. Subtil förstärkning är ledorden snarare än total täckning.

Produkter:

Intrycket av perfekt porslinshy är lättare att uppnå med en verkligt bra foundation. ”Vita- lumière aqua” från Chanel för 455 kronor trollar bort mörka partier, skavanker och stora porer med härlig andra-hud-känsla.

Olja mättar huden med fukt och näring och ger den rätta glossiga lystern. ”Wildrose smoothing facial oil capsules” från Weleda består av ekologiska oljor med doft av rosor. Pris, 249 kronor.

Markera ögonen med en sandfärgad skugga, som ”Eyeshadow” i nyansen ”Nougat” från Dermanord för 125 kronor. Skippa kajalen och böj fransarna med en franstång innan du avslutar med ofärgad mascara.

Suddiga skuggor

Riktigt bra penslar är förutsättningen för att lyckas med de fjäderlätta, skira skuggningarna i dova naturfärger. Finast blir det med skugga på både det övre och undre ögonlocket.

Produkter:

Fin ögontrio som hjälper dig att mixa fram den nyans som passar dig bäst. Tänk på att intrycket ska vara enfärgat! ”Max colour effect trio eyeshadow” i nyansen ”Crazy cocoa” från Max Factor kostar 115 kronor.

Ögonskuggan ”Ombre éclat 1 shade” i nyansen ”186 l’Instant d’une ondée” från Guerlain är precis sådär obestämbart gråbrun som den ska vara, och går såklart att applicera och sudda snabbt som vinden. Pris, 310 kronor.

Stoftfina ögonskuggan ”The shadows” från Håkansson i nyansen ”Lavender” är en grålila, ljuvlig nyans med iskalla undertoner. Pris, 145 kronor.

Ögon i technicolour

Välpreppad hy med massor av lyster, endast accentuerad av en vågad ögonskugga, är vårens mest snabbfixade trend. Välborstade bryn och ett hudfärgat gloss till det —klart!

Produkter:

”Liquid liner” i nyansen ”Pool” från Face Stockholm är en lysande blå eyeliner, perfekt för att göra en snygg vinge eller för en precis täckning av den rörliga delen av ögonlocket. Komplettera med ofärgad mascara. Pris, 165 kronor.

Ska du bara köpa en enda skugga i vår, låt det bli en lila som inte bara är modemässigt het utan också en färg som passar många. ”Ombre magnetique” i nyansen ”Ultra lavende” från Lancôme för 495 kronor är en lös pigmentskugga med skön krämig konsistens.

Gräsligt snygg! Gröna ögonskuggan ”Microshadow” i nyansen ”Colibri” från Make Up Store kostar 140 kronor.

Om kycklinggult på ögonlocken känns over the top, ta en titt på Peter Soms ursnygga modell här bredvid och konstatera att gult absolut inte är fult. ”Eye shadow” i nyansen ”Chrome yellow” från Mac Cosmetics. Pris, 160 kronor.

Färgglada powerläppar

Höstens signalröda läppar får nytt sällskap av en kaskad av färgnyanser från intensiv magenta till lysande korall. Snyggast till perfekt hy, välformade bryn och sparsmakad ögonmakeup.

Produkter:

Orange läppar är vädigt snyggt, men inte helt lättburet. Välj en nyans som passar till din hudton, varm eller kall. Känns det ändå knasigt ­— vänta tills solbrännan infinner sig. ”Aqualumière lipstick” i nyansen ”72 Palma” från Chanel är orange med läckert guldskimmer. Pris, 310 kronor.

Rött är fortsatt helrätt. ”Rouge G série noire” i nyansen ”24 Rouge sensuel” från Guerlain ger dig sexigt klarröda läppar värdiga en äkta femme fatale. Pris, 435 kronor.

Mer eller mindre heltäckande, högblanka eller retromatta. Här finns stort uttrymme för egna preferenser, men se till att välja en nyans som skriker SE MIG. ”Crème lipstick” i nyansen ”Smile” från Face Stockholm kostar 215 kronor och sitter som berget.