Tvillingarna var i Genève

Här tar Matthias Schepp ut pengar i franska Marsielle – tre dagar senare tar han sitt liv.
NYHETER

Fem veckor har gått sedan tvillingflickorna kidnappades av sin pappa.

Nu har schweizisk polis hittat nya vittnen som ska ha sett flickorna i Genève.

Foto: -
Alessia och Livia Schepp.

Mer än fem veckor efter att de försvunna sexåriga tvillingarna senast sågs bekräftar nu vittnen att flickorna var i Genève tillsammans med sin pappa, Matthias Schepp, samma eftermiddag som de försvann. De sågs mellan klockan 16 och 17 den 30 januari, och det är sista gången någon har sett Alessia och Livia Schepp sedan deras pappa hämtade dem i hemmet i Lausanne. Sedan dess är de spårlöst försvunna.

Pappan tog sitt liv

Några dagar efter att han försvunnit med flickorna tog pappan sitt liv i Cerignola i södra Italien. Samma dag hade han postat ett brev till flickornas mamma där han skrev att flickorna var döda. Trots det utesluter polisen inte att flickorna kan vara vid liv.

Enligt AP säger den schweiziska polisen i dag att vittnena har "specifik information som visar att det var Alessia, Livia och deras pappa de såg".

Nytt spår hittades

I lördags hittade den italienska polisen ett mikrochip i gps:en i pappans bil. Polisen tror att han försökt förstöra GPS:en och ännu har man inte kunnat återställa någon data från den. Nu ska chippet skickas för analys hos tillverkaren i USA. Förhoppningen är att det innehåller data som visar pappans resväg efter tvillingarnas försvinnande.

Till en början trodde polisen att pappan hade tagit döttrarna från Lausanne till Marseille och vidare till Korsika. Senare har utredarna sagt att flickorna kan vara kvar i Schweiz. De nya vittnesuppgifterna visar att de i alla fall var kvar i landet på eftermiddagen den 30 januari.