Ytterligare två danskar kidnappade

NYHETER

Familjen Quist Johansen är inte de enda danskar som är tillfångatagna av pirater.

Ytterligare två danska män kidnappades när deras fartyg bordades den 12 januari.

– Jag vill bara att han ska komma hem, säger den ena mannens fru.

Medan världen följer den danska familjens Quist Johansens öde sitter en ensam mamma hemma i Danmark och undrar hur det går för hennes man. Hans skepp, Leopard, bordades enligt danska Ekstrabladet, av pirater den 12 januari – och sedan dess har hennes man, en 44-åring, varit piraternas fånge.

– Jag vill ha hem min man. Mina barn saknar honom – de frågar efter honom varje dag. Jag tycker att en människas liv är ovärderligt, och jag känner att den danska staten inte har ställt upp för oss, säger kvinnan till den chilenska tidningen El Mercurio de Valparaíso.

Det danska fraktskepp som 44-åringen färdades på bordades och han själv, ytterligare en dansk och fyra filippinska besättningsmän kidnappades.

Den danska kvinnan pratade med sin man bara timmar innan han kidnappades. Han sa då, att eftersom det var mycket pirater i området skulle de ändra kurs. Men de hann aldrig.

Åtta dagar efter att han tillfångatagits ringde 44-åringen till sin fru. Han berättade då att han befann sig på en båt.

– Jag kunde höra på hans röst hur förtvivlad han var. De hade slagit honom i huvudet så att det hade gått hål, säger hon till El Mercurio de Valparaíso.