Släkting till folkkär artist

NYHETER

Den misstänkte serieskytten är släkt med en av Sveriges mest folkkära artister.

Släktingen är känd för sina framträdanden i revyer och tv-serier.

– De träffades en del, säger pappan till Aftonbladet.

Den misstänkte skytten är uppväxt i en känd musikerfamilj och är släkt med en av Sveriges mest folkkära artister, som brukade besöka familjen när mannen var liten. Men efter att fadern flyttat till USA blev kontakten mer sporadisk.

Byggde instrument

38-åringen fortsatte dock sin musikaliska bana. Efter att ha gått ut musiklinjen i gymnasiet tog han sig in på en av Sveriges främsta musikutbildningar. Parallellt började han att bygga och sälja sina egna musikinstrument, främst elbasgitarrer.

Och han var duktig på det han gjorde.

På ett nätforum för musikintresserade beskriver flera användare mannen som "den store basbyggaren". 38-åringen har till och med ett eget märke på de hembyggda gitarrerna.

Flera band

– Han var omgiven av musik och han var mycket duktig på det han gjorde, säger en vän.

Mannen spelade i flera band. Höjdpunkten var när han uppträdde med artisten Östen Warnebring.

– Han var mycket stolt och brukade visa upp ett foto på honom och Östen, säger en anhörig. Den anhörige säger att mannens favoritartister var Rolling Stones och Eric Clapton men en kompis nämner Erik Gadd.

– Gadd, vi lyssnade ofta på honom tillsammans, skriver han på forumet.

Allvarligare roller

Den berömde släktingen avled på 90-talet. Han är mest känd som skådespelare i revyer och tv, men är också vida omtalad för sin musikalitet och satiriska sånguppträdanden.

Oftast uppträdde han som komiker men i slutet av sin karriär spelade han också allvarligare roller i flera av Sveriges mest kända filmer.

ARTIKELN HANDLAR OM