Lurade flicka med bluffpojkvän – tog livet av honom på nätet

NYHETER

Mobbarna lurade i den 15-åriga flickan att hon hade en pojkvän på nätet.

Tre månader senare lät de fejkpojkvännen begå självmord på Facebook.

– Jag sörjde någon som inte var verklig och kände mig så lättlurad, säger flickan.

Polisen i Lancashire beskriver händelsen som en skämt som eskalerade utom kontroll.

15-åringen hade träffat en expojkvän till en av två jämnåriga flickor – så de tänkte ut en hämnd, skriver brittiska tidningen Daily Mail.

Ordnade träff

De hittade på en person på Facebook som de kallade ”Jaydon Rothwell”.

Via den påhittade profilen började de sedan skicka flört-meddelanden till den 15-åriga flickan. En mailväxling inleddes och efter ett tag trodde hon att hon faktiskt var tillsammans med bluff-pojken.

De två flickorna ordnade även en träff mellan de två. Men när Jaydon Rothwell aldrig dök upp hotade 15-åringen med att göra slut.

Då fick mobbarna en kompis att spela Jaydon Rothwell. Den falske pojkvännen mötte flickan i en park, kysste henne, och fick henne att tro att det var Jaydon hon träffade.

Påhittat självmord

Efter några månader skruvade mobbarna upp bluffen ytterligare. De bestämde sig för att ta livet av den påhittade pojkvännen. De skapade en Facebook-sida kallad ”RIP Jaydon Rothwell” som snabbt lockade över 2000 medlemmar.

Där stod att Jaydon hade begått självmord. 15-åringen utsattes då för aggressiva telefonsamtal där hon fick skulden för det som hänt.

Men i det här skedet fick polisen ett tips om bluffen. En snabb kontroll visade att Jaydon aldrig hade existerat. Polisen åkte hem till flickan och berättade hur det låg till.

– Min första tanke var att hon hade blivit duperad av en pedofil. Hon hade ju till och med träffat den hon trodde var pojken, säger flickans mamma, som var chockad över det som hänt, enligt Daily Mail.

Fick be om ursäkt

Flickan skämdes när hon fick reda på sanningen:

– Jag sörjde någon som inte var verklig och kände mig så lättlurad, sade hon, enligt Daily Mail.

Polisen sökte sedan upp de två flickorna bakom bluffen och tvingade dem att be offret om ursäkt.

Paul Schofield, på polisen i Lancashire utredde händelsen.

– Det här är ett exempel på nätmobbning som kunde gått mycket värre om hon hade reagerat annorlunda på nyheten om pojkens död, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM