Kvinna omkom i frontalkrock

NYHETER

En kvinna i 70-årsåldern omkom i en våldsam frontalkrock utanför Fågelfors vid lunchtid på måndagen.

Olyckan inträffade i en korsning utmed riksväg 37 i Trätshultsmåla väster om Högsby, rapporterar Barometern.

Efter kollisionen hamnade de två olycksbilarna i diket på var sin sida om vägen. Kvinnan klämdes fast i det ena fordonet. I den andra bilen ådrog sig en person skärsår och klagade på ryggsmärtor.

Under räddningsarbetet stängdes vägen av.

Många olyckor

Under måndagen har trafikläget varit tufft på en del håll, på grund av halkan. Sent i natt fick två poliser föras till sjukhus efter att de hade kört in i en rondell på Lorensborgsgatan i Malmö, rapporterar Sydsvenskan. Olyckan inträffade 03.44.

– De var på väg för att dansk polis hörde av sig om en misstänkt rattfylla. Det ska tydligen vara väldigt halt på platsen så när de gått in i rondellen så har de fått sladd, säger polisens vakthavande befäl Lars Rosberg till tidningen.

Patrullen klarade sig dock undan allvarligare skador. Den rattfulle föraren fick en annan patrull stopp på.

Två olyckor inträffade i dag i Jönköpingstrakten. 12.38 på måndagen inträffade i Jönköping en trafikolycka där två personbilar var inblandade. En person fördes med ambulans till sjukhus. Enligt polisen var personen chockad, men utan allvarliga skador. Vid 13.30-tiden inträffade en singelolycka i Vetlanda. Två personer fördes med ambulans till sjukhus. Mannen hade lindriga skador och kvinnan klagade över smärtor i rygg och nacke.

TT, Susanna Vidlund

ARTIKELN HANDLAR OM