Lämnad att dö i parken

Man hittad knivhuggen

NYHETER

Han lämnades att dö med knivhugg i den iskalla parken.

En förbipasserande hittade den livlösa kroppen och larmade polisen.

I natt svävade offret mellan liv och död på sjukhus.

Foto: Foto: PER-OLOF SÄNNÅS
NEDKYLD Den knivhuggne mannen hittades av förbipasserande. De trodde att han var berusad och ringde polisen. ”Det är väldigt kallt ute så vi skickade dit en bil omgående”, säger Ulf Lindgren vid polisen. Mannen var kraftigt nedkyld och fördes till sjukhus.

Hur länge mannen legat livlös i kylan Rålambshovsparken i centrala Stockholm är oklart. Han hittades vid 20-tiden av en förbipasserande som trodde att det handlade om en berusad person som kollapsat.

”Väldigt kallt”

Upptäckten kan ha räddat hans liv.

När polispatrullen kom fram fann de att mannen lämnats på platsen svårt knivhuggen. Han fördes kraftigt nedkyld och allvarligt skadad i ambulans till Karolinska universitetssjukhuset i Solna.

– Vi har inlett en förundersökning gällande försök till mord, säger Jan-Åke Nilsson.

Mannen, som är i 55-årsåldern, hade huggits brutalt upprepade gånger.

– Han ligger fortfarande sövd, och vi har inte kunnat höra honom än, sa Petra Sjölander, informationsansvarig vid Citypolisen, på tisdagsförmiddagen.

Polisen ser allvarligt på det misstänkta mordförsöket och beslutade i natt att inte gå ut med några uppgifter om offret.

Finkammade området

– Det beror på ärendets karaktär, säger Jan-Åke Nilsson, stationsbefäl vid Norrmalmspolisen i Stockholm.

Mannen hittades nära Västerbron och ett stort område spärrades av. Polisens tekniker arbetade sent i går kväll med att finkamma parken i jakt på bevis.

– Vi söker desperat efter vittnen, säger Petra Sjölander.

ARTIKELN HANDLAR OM