Medhjälparen är från Kuwait

Mannen studerade till sjuksköterska i Skottland

NYHETER

Den 30-årige man som i går greps i Skottland misstänkt för att vara Taimour Abdulwahabs medhjälpare är från Kuwait och studerade till sjuksköterska.

Det uppger den skottska skotska tidningen The Scotsman.

I dag planerar brittisk polis att förhöra fler personer.

Taimour Abdulwahab.

Den 30-årige mannen greps i ett 19-våningars bostadshusi Whiteinch i Glasgow i går morse. Polisen misstänker att han kan ha hjälpt Taimour Abdulwahab att utföra självmordsdådet på Drottninggatan i Stockholm i december.

"Lugn och trevlig"

Den gripne mannen har bott på adressen där han greps i två månader, uppger hans grannar för tidningen The Scotsman. Han är ursprungligen från Kuwait och studerade till sjuksköterska.

Grannarna beskriver honom som en ”lugn och trevlig man, som inte förde mycket väsen från sig”.

Mannen förhördes i går under hög säkerhet på häktet i Glasgow. Polisen har genomfört husrannsakningar på tre adresser i Glasgow och tagit flera föremål i beslag.

Fler förhör

I dag planerar den brittiska polisen att hålla fler förhör, både med mannen och andra personer i han närhet.

– Det är för tidigt att säga vad utredningen kommer att leda till, men fler personer kommer att identifieras och förhöras – men jag säger inte att de är misstänkta, säger Colin McCashey, chef för polisens terroristbekämpningsenhet till The Scotsman.

Taimour Abdulwahab, som utlöste bomben i centrala Stockholm i december, begravdes för tre veckor sedan.

Hans hustru skriver på sin hemsida om begravningen, där många både kända och okända deltog. Han begravdes på en muslimsk begravningsplats, skriver Svenska Dagbladet.