Grannarna: ”Ruskigt med en terrorist”

Foto: Lasse Allard
Brian Hood (till vänster) har bott i huset i sex år. Han och Frank Sheridan, som bor i samma hus som den gripne 30-åringen, tycker att deras granne verkade okej.
NYHETER

Whiteinch/Stockholm. Brian Hood och Frank Sheridan såg de beväpnade poliserna och hörde smällen när de tog sig in i 30-åringens lägenhet.

– Det känns lite ruskigt om det har bott en terrorist här, säger de till Aftonbladet.

Foto: LASSE ALLARD
Andrew Blockie, 23, såg hur polisen bar ut påsar från den avspärrade lägenheten under tisdagen.

Det tjugo våningar höga huset i Whiteinch, Glasgow, där den terrormisstänkte mannen bor bevakas av en beväpnad polis. Dörrvakten i byggnaden är också mycket noga med att inte släppa in någon utan nyckelbricka.

Flera personer som bor i huset verkar förvånade över det som skett.

Förtegen om bakgrund

30-åringen flyttade in i lägenheten på 19:e våningen strax före jul. Utifrån beskrivningarna av honom framträder en välklädd person som ofta hade vänner på besök. Han jobbade men grannarna visste inte med vad. Var han kom ifrån ville han inte berätta.

”Han verkade okej”

Brian Hood och Frank Sheridan som är grannar till 30-åringen blev bestörta när de tidigt på tisdag morgon hörde bök och stök i trapphuset. Därefter tog sig maskerade poliser med en smäll in i mannens lägenhet.

– Det känns lite ruskigt om det har bott en terrorist här, säger Brian och Frank. Men vi vet inte om de har hittat rätt kille, vi tyckte att han verkade rätt okej.