Christer, 53, kan ha blivit kidnappad

Mamman: Jag tror inte att han lever

Foto: Foto: BJÖRN PALMQVIST/NA
Christer Nydahl försvann spårlöst från sin hästgård i Nyhammar.
NYHETER

Fallet med försvunne Christer Nydahl förbryllar polisen. Trots en massiv utredningsinsats saknar man spår efter 53–åringen.

– Det är helt onormalt det som hänt. Han hade ju ingenting med sig, säger Gun Nydahl, 78, mamma till den försvunne.

Foto: Foto: JONAS BILBERG
Torbjörn Carlsson.

Måndagen den 21 februari gick Christer Nydahl som vanligt upp på morgonen. Han klädde sig i svarta termokläder, yllekeps och förmodligen sina vanliga gröna stövlar.

Sedan gick han ut i stallet på hästgården som han hyrde tillsammans med sin sambo i Nyhammar i södra delen av Laxå. Ett par timmar senare var han spårlöst försvunnen.

– Det är oerhört förbryllande, säger Torbjörn Carlsson, informationschef vid polisen i Örebro.

Enligt honom måste Christer Nydahl ha försvunnit från gården mellan klockan 11.00 och 11.30. Men trots bra spårsnö och trots att man snabbt sökte av ett stort område fann man inga spår.

”Han var som vanligt”

Christer Nydahls familj har i generationer sysslat med hästar. Han är en profil i hästsportkretsar i Östergötland där han bodde fram till i höstas då han och sambon flyttade till Laxå. Där engagerade de sig direkt i den lokala ridklubben.

– Jag träffade honom fredagen innan han försvann. Vi hade årsmöte. Jag känner honom inte väl men jag tyckte han verkade vara som vanligt. Det känns overkligt att någon bara kan försvinna så där, säger en föreningsmedlem.

Bilen kvar hemma

Christer Nydahl reste mycket utomlands i jobbet men ingenting tyder i nuläget på att han skulle ha lämnat Sverige. Hans bil stod kvar på gården och alla personliga tillhörigheter låg kvar hemma.

Polisen har nu tretton man som arbetar med fallet – som rubriceras som misstänkt människorov. I nuläget är dock det enda spåret att en svartklädd man ska ha stigit in i en stor kombibil som stannat på länsväg 205 vid norra infarten till Röfors. Platsen ligger cirka en kilometer från Christer Nydahls hem och händelsen ska ha skett cirka tre timmar efter hans försvinnande.

Bilens registreringsnummer ska börja med bokstäverna JYR.

Christer Nydahl har inga stora kända skulder, han ska aldrig ha uttryckt någon livsleda och verkar inte ha några direkta fiender.

– Det är nog bara att vänta och se. Det är mycket snö i Laxå, han kommer väl fram när den försvinner, säger mamma Gun Nydahl.

Du tror inte han lever?

– Nej, tyvärr gör jag väl inte det. Det finns ingen annan förklaring.

ARTIKELN HANDLAR OM