Polis varnas för lättklädd massage

Masserade med bar överkropp en kvinna i polisens lokaler

NYHETER

Polismannen öppnade en tillfällig massageklinik bakom polishuset i Skår.

Förbipasserande uppmärksammade polismannen som i bar överkropp masserade en kvinna, endast iförd stringtrosor.

Nu tilldelas polismannen en varning av Personalansvarsnämnden.

Polismannen valde att utföra massage med bar överkropp bakom polishuset.

Våren 2009 öppnade polismannen en tillfällig massageklinik i polisens lokaler bakom polishuset i Skår, Göteborg. Förbipasserande sig en chock när de fick syn på en polisman som i bar överkropp masserade en kvinna. Kvinnan var endast iklädd stringtrosor och låg på en massagebänk.

Saknade tillstånd

Ett piketbefäl som arbetade i närheten, kontrollerade mannen och kvinnan och kunde då konstatera att mannen var polis. Mannen hade inte tillåtelse att bedriva verksamhet i lokalerna och han saknade också tillstånd att ta in privatpersoner där.

Händelsen väckte stor uppmärksamhet och resulterade i flera tidningsartiklar.

Varnas

Påföljden för polismannen blir en varning. Polisens personalansvarsnämnd är kritisk till polismannens agerande och konstaterar att polismannens agerande kan ha rubbat allmänhetens förtroende för polisen.

Det är inte första gången som polismannen är i blåsväder. Han har också tidigare fått en reprimand av en chef sedan han erbjudit en kvinna som fått fortkörningsböter lite massage som kompensation. Först stoppades kvinnan i en trafikkontroll och hon accepterade ordningsföreläggandet. Dagen därpå blev hon i sin bostad dock uppringd av polismannen som erbjöd massagen som "plåster på såren". Polismannen har också uppgett att det inte var första gången han erbjudit liknande tjänster.

ARTIKELN HANDLAR OM