Dagens namn: Klemens
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nyheter

Vi gör snyggast sidor!

Aftonbladets redigering kammar hem fina priser

Här är våra vinnarsidor.

Aftonbladet kammar hem fyra priser för sin nyhetsredigering.

– Vi har Sveriges bästa redigerare, säger Martin Hedström, Aftonbladets AD.

Vinnare av Metal eller AHA Aftonbladets redaktion för HELA tidningen dagen efter prinsessbröllopet.   Vinnare av Metal eller AHA Aftonbladets redaktion för HELA tidningen dagen efter prinsessbröllopet.

Den 12 maj delas de prestigefyllda priserna i Best of Scandinavian news design ut. Men redan nu vet vi att Aftonbladet kammar hem fyra priser.

Vi vinner guld, silver, brons, eller ”AHA” för tre av våra nyhetsredigeringar från förra året. Det handlar om några av 2010:s största nyhetshändelser: prinsessbröllopet, SD:s intåg i riksdagen och självmordsbomben i Stockholm.

Dessutom vinner Sportbladet ett hederspris för sin förstasida inför OS.

”Bäst när vi tar i”

– Det här visar att vi är bäst när vi tar i på riktigt. Det är effektredigering på hög nivå där bilden och rubriken får tala, säger Martin Hedström, Aftonbladets art director.

Så här beskriver han Aftonbladets redigering:

– Fingertoppskänsla och ett enormt självförtroende.

Extra roligt är det att hela tidningen dagen efter kronprinsessan Victorias och prins Daniels bröllop vinner pris – den dagen låg Aftonbladet som bilaga till bröllopstidningen.

– Det var en historisk tidning. Jag har aldrig sett redigerare göra så snygga sidor så snabbt. De var magiskt duktiga, säger Susanne Nylén, nyhetschef med ansvar för bröllopsredaktionen.

Lång planering

Till skillnad från nyhetssidorna som är exempel på snabba, sena nyheter, var bröllopstidningen planerad sedan länge.

– Vi hade klart för oss vilken dramaturgi vi ville ha, men när Daniel höll sitt tal under middagen kastade vi om sidorna helt. Det handlade om att fånga ögonblicket, säger Susanne Nylén.

Hela redaktionen arbetade med tidningen och visade prov på ett fantastiskt teamwork

– Jag är otroligt glad och väldigt stolt över hela redaktionen och det samarbetet vi hade den natten. Vi var lätt över hundra som arbetade med tidningen, säger Susanne Nylén.

SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet