Örebroman skäligen misstänkt för sex fall till

Sammanlagt misstänkt för 13 fall

1 av 3
NYHETER

Den misstänkte serievåldtäktsmannen i Örebro häktades i dag för sju överfall av kvinnor.

Nu berättar åklagaren att 23-åringen är skäligen misstänkt för ytterligare sex överfall.

– Men han är inte delgiven misstanke för dem än, säger vice chefsåklagare Pia Åsberg till Aftonbladet.

Han är därmed misstänkt för 13 kvinnoöverfall.

Vid lunchtid i dag hölls en omhäktningsförhandling mot den 23-årige man som misstänks ligga bakom den sexbrottvåg som drabbat Örebros kvinnor de senaste åren.

Mannen fördes in i rättssalen med handbojor och i häktets gröna kläder.

Erkände

När 23-åringen första gången, för en dryg månad sedan, häktades var det för fyra sexbrott. Men ganska snart delgavs han misstanke för ytterligare ett våldtäktsförsök – på Karlslundsgatan den 10 oktober i år.

Och när han i dag begärdes omhäktad hade två till brott lagts till listan – en grov våldtäkt på Ullavigatan i Örebro den 1 november 2009 och ett våldtäktsförsök på Ekersgatan den 9 april 2009.

Under förhandlingen erkände 23-åringen de båda brotten men inte till fullo. Han menar att Ullavigatan var en våldtäkt av normalgraden och våldtäktsförsöket på Ekersgatan en misshandel.

"Känner ånger"

23-åringen gjorde även fler erkännanden vad gäller de övriga fallen.

Sammanlagt gör nu 23-åringen medgivande gällande alla de sju överfall som han misstänks för.

– Han tycker det känns skönt att berätta. Och han känner ånger för det han gjort. Han vill gärna ha vård, säger hans advokat Margareta Arvidsson.

Hagamannen

Efter häktningsförhandlingen berättade åklagare Pia Åsberg att 23-åringen är skäligen misstänkt för ytterligare sex kvinnoöverfall, möjligen sju.

– Det handlar inte om våldtäkter men om tre fall av våldtäktsförsök och några fall av sexuellt ofredande. Han är inte delgiven misstanke om dessa brott än men han kommer att höras om dem och han är skäligen misstänkt för dem, säger Pia Åsberg till Aftonbladet.

Polisen har tidigare sagt att utredningen kan bli enorm.

– Det här kan i slutändan bli större än Hagamannen, säger en polisman.

I går lämnades en liten sinnesundersökning in till tingsrätten. Den visar att 23-åringen kan lida av en psykisk störning – både vid tiden för undersökningen och vid tiden för brotten.

Åtal i fallet ska väckas den 9 december.

ARTIKELN HANDLAR OM