”Körde på henne – gång på gång”

I dag åtalades 51-åringen som körde ihjäl en sexbarnsmamma i Landskrona

mordplatsen Den 52-åriga sexbarnsmamman blev påkörd av sin exman två gånger i tunneln som leder in till bakgården vid hennes bostad. Hon avled på platsen.
NYHETER

LUND. Vittnen har berättat hur mannen körde över sin ex-hustru om och om igen.

Sen hoppade han ut ur bilen och slog sexbarnsmammans huvud i marken.

– När hon låg döende kom han fram och skrek till henne. Sedan bad han om en cigarett, säger vittnet Sven Persson.

I dag åtalades den 51-årige mannen för mord.

Foto: POLISEN
Utanför den här porten kördes den 52-åriga kvinnan ihjäl.

I dag kom åtalet mot den 51-årige mannen som misstänks att medvetet ha kört ihjäl sin 52-årige ex-sambo med en bil. Han åtalas för mord alternativt grov vårdslöshet i trafik alternativt grovt vållande till annans död.

Många vittnen

Händelsen, som inträffade i fullt dagsljus strax efter klockan tio på förmiddagen den 3 september på Norra Infartsgatan i Landskrona, bevittnades av många människor som chockades av händelsen.

Kvinnan, en 52-årig sexbarnsmamma, bodde i en hyreslägenhet i huset där hon blev påkörd.

Vittnen har beskrivit hur mannen körde på kvinnan med bilen i hög fart när hon stod i den trånga porten till huset. Sedan upprepade han manövern flera gånger till. När hans före detta sambo, som han även har fleras barn tillsammans med, låg svårt skadad på marken klev han ut ur bilen och gck fram till henne, tog tag i hennes huvud och dunkade det i marken enligt några vittnesuppgifter.

Skrek åt kvinnan

Efter tio minuter kom mannen tillbaka och parkerade sin Seat på gatan utanför porten.

Människor på gatan var då framme hos kvinnan och försökte hjälpa henne.

– Han gick fram till kvinnan och skrek åt henne. Vi föste undan honom, vi ville inte att han skulle vara där, har vittnet Sven Persson berättat för Aftonbladet.

Bad om cigarett

– Då bad han om en cigarett och sedan väntade han på att polisen skulle komma. Han var helt lugn och verkade helt opåverkad över hennes tillstånd.

Mannen lät sig utan något som helst motstånd gripas av polisens. För kvinnan fanns ingenting att göra, hon dödförklarades på platsen.

Mannen har under häktningsförhandlingen nekat till mord eftersom han säger att han inte körde kvinnan avsiktligt, men han erkänner vållande till annans död.

Vittnesförhör med sjutton personer åberopas av åklagaren som bevisning.

Inget hinder för fängelse

Hans advokat har sagt att han inte minns mycket av händelsen eftersom han inte mådde bra vid tidpunkten.

Men den lilla sinnesundersökning som 51-åringen genomgått visar att det inte finns något som tyder på att han vare sig lider eller lidit av en allvarlig psykisk störning och att det inte finns något hinder för att han döms till fängelse.

Klockan 11.00 kommer hela förundersökningen in till Lunds tingsrätt. Aftonbladet rapporterar direkt.

ARTIKELN HANDLAR OM