Åtalad för mord

Niobarnsmammans före detta sambo körde över henne – gång på gång

1 av 4
mordplatsen Den 52-åriga sexbarnsmamman blev påkörd av sin exman två gånger i tunneln som leder in till bakgården vid hennes bostad. Hon avled på platsen.
NYHETER

LUND. 51-åringen gick fram till några vittnen och sa:

– Jag har dödat min fru.

När polisen kom till platsen visade mannen iskyla och bad dem köpa cigaretter åt honom.

– Han verkade inte bry sig så mycket om sin fru som låg 20 meter bort, säger en polis i förhör.

Den många hundra sidor tjocka förundersökningen visar två helt olika sidor.

Den åtalade mannen – som säger att han inte menade att inte döda sin före detta sambo med sin bil den där förmiddagen den 3 september.

”Rivstartade”

Och så berättelsen från de många ögonvittnena. De som sett hur han kört på den 52-åriga kvinnan om och om igen. Hur han körde in och ut i porten "med rivstarter". "Gasade in och ut".

Och så vittnet som såg hur mannen dunkade kvinnans huvud i marken. Hon såg bara hur han gjorde det en gång. Hon var sedan tvungen att vända bort ansiktet.

En av poliserna som var först på plats säger i förhör att den 51-årige mannen visade kyla när de kom till platsen. Samtidigt som ambulanspersonalen jobbade förgäves med att försöka rädda hans barns mamma 20 meter bort bad han själv flera gånger poliserna om att köpa cigaretter till honom.

”Lugn och sansad”

– Han sa: "Jag har kört på min fru. Hon stod i vägen och ville inte flytta på sig". Mannen verkade lugn och sansad och inte särskilt upprörd, säger polisen i sin rapport.

En annan polis skriver att när 51-åringen sedan fick veta att hustrun var död visade han ingen reaktion.

En av parets döttrar berättar att föräldrarna hade bråkat mycket den sista tiden men att pappan morgonen för händelsen uppträtt lugn. Han hade varit på en av sönernas skola för ett möte och lärarinnan på skolan berättar i förhör att hon upplevde mötet som givande.

Bara en stund senare åkte mannen hem till sin hustrus hem och körde ner henne med bilen.

Åtalas för mord

Åklagaren åtalar i dag mannen för mord alternativt för grov vårdslöshet i trafik alternativt grovt vållande till annans död.

Mannen själv menar att han inte alls ville döda sin hustru.

– Det här var inte vad som skulle hända. Vi har aldrig slagit varandra, säger han i förhör.

– Den dagen vet jag inte vad som hände. Det var någon rädsla. Något som snurrade i huvudet. Jag hoppas ni kan förstå mig. Jag var i en sådan situation som inte går att beskriva.

ARTIKELN HANDLAR OM