Madeleines öde blir bok

Intäkter används för att hitta henne

Foto: ibl, ap
Försvunnen Madeleine McCann var fyra år när hon försvann i maj 2007. Senare samma år togs den här bilden av en övervakningskamera på Nya Zeeland. Polisen sorterade tipset som ”icke intressant”.
NYHETER

Madeleine McCanns öde rörde upp en hel värld.

Nu ska hennes föräldrar skriva en bok.

– Varje öre vi får in från försäljning går till vårt sökande efter Madeleine, säger Kate McCann.

Sommaren 2007 försvann Madeleine McCann från sitt hotellrum när familjen var på semester i Portugal.

Sökandet efter den då fyraåriga flickan följdes över världen – och ännu kommer rapporter om folk som tror sig ha sett henne.

Ödet blir bok

Föräldrarna Kate och Gerry McCann har inte slutat söka, och ska nu skriva en bok om försvinnandet.

– Anledningen för att vi skriver är enkel – att redogöra för sanningen. Att publicera boken har varit ett väldigt svårt beslut som jag har tagit efter lång överläggning med mig själv, med ett väldigt tungt hjärta, säger Kate McCann enligt Sky News.

Fonden går dåligt

Alla intäkter från boken kommer att gå till den officiella fonden som finansierar sökandet efter Madeleine. Fonden har den senaste haft svårt att få in nya intäkter.

Flera förlag var med i budgivningen om boken och familjen McCann ska ha tilldelats ett betydande förskott och en stor andel av framtida försäljningsintäkter.

– Varje öre vi får in från försäljning går till vårt sökande efter Madeleine. Inget är viktigare för oss än att hitta vår lilla flicka, säger Kate McCann.

Någon har pusselbit

– Får förhoppning är att de som kan ha viktig information – medvetet eller inte – kan träda fram och berätta det för vårt team. Någon har den sista pusselbiten, tillägger maken Gerry McCann.

Förlaget Transworld vann budgivningen och publicerar redan titlar från kända författare som Dan Brown, Terry Pratchett och Stephen Hawking.

Boken beräknas att släppas i butiker den 28 april under nästa år i samband med fyraårsdagen av Madeleines försvinnande.

ARTIKELN HANDLAR OM