Blir sambo – med 100-tals giftspindlar

Nick Le Souef ska bo ihop med dem i tre veckor – bonusskräckisar: kackerlackor och syrsor

Foto: AFP
Poserar vant Det är inte första gången som Nick Le Souef tillbringar tid med otäcka djur i ett trångt utrymme. Tre veckor ska han bo i skyltfönstret med hundratals giftspindlar.
NYHETER

Nick Le Souef ska bli sambo med hundratals giftspindlar.

I flera veckor ska de bo ihop bakom skyltfönster.

– Jag gillar inte direkt spindlar, måste jag erkänna, säger den 67-årige australiensaren till adelaidenow.com.au.

Foto: AFP
Inte rädd Nick Le Souef gillar inte spindlar, men rädd är han inte.

Som tur är lider inte Nick Le Souef av spindelskräck. Han hoppas dra in 50 000 dollar under sin välgörenhetsploj som kommer pågå i tre veckor, dag som natt. Pengarna ska gå till utsatta barn.

Med sig i skyltfönstret som mäter 3,6 gånger 1,2 meter, har "spindelmannen" kackerlackor och syrsor som är smaskens för spindlarna.

Hajar och ormar

Det är inte första gången som Nick ger sig på något i den här vägen. Tidigare har han tillbringat tre veckor i en ormgrop, vistats i en vattentank med hajar och i en bur med den dödliga, rödryggad spindel (Latrodectus hasselti).

– Den rödryggade spindeln är dödlig men det har inte inträffat något dödsfall efter ett bett på länge eftersom ett motgift togs fram för några årtionden sedan. Men jag vet att jag kommer bli biten. Jag har blivit biten av ormar och stungen av rockor och fiskar, men aldrig av en spindel. Så det är lugnt, säger han till nyhetsbyrån AFP.

Kort paus

Han tillåter sig själv en paus på trettio minuter per dag. Då kan han röra på benen och tillaga lite mat, exempelvis grönsaker stekta i mikrovågsugn.

– Det kommer inte bli några kulinariska läckerheter, konstaterar han.

För att undvika tristess, ska han samtidigt arbeta med sin självbiografi, rapporterar Allvoices.com.

ARTIKELN HANDLAR OM