En gripen för mordet på Anni

NYHETER

Polisen har gripit en man som är misstänkt för inblandning i mordet på Anni Dewani, rapporterar News24.

Den misstänkte rapporteras vara en 26-årig man från stadsdelen Khayelitsha.

Foto: PRIVAT
Anni Dewani.

Den sydafrikanska polisen har arbetat för fullt med att försöka lösa mordet på svenska Anni Dewani, 28.

Under dagen togs flera personer in för förhör om mordet på Anni Dewani. Enligt iol.co.za var en av dem en 26-årig man från Khayelitsha, Kapstadens största kåkstad.

En man ska nu ha gripits, misstänkt för mordet på Anni Dewani. Uppgifterna om gripandet kommer från bland annat den sydafrikanska sajten News24. Albert Fritz som är regionminister säger till nyhetssajten att mannen kommer bli anhållen inom 48 timmar i domstol. Han vägrade kommentera brottsrubricering eller mannens ålder.

– Hans ålder är inte av betydelse, sa Fritz till reportrar på plats enligt News24.

Känsligt läge

Den afrikanska nyhetssajten iol.co.za som har talat med polisinspektör Frederick van Wyk. Han uppger att flera ledtrådar följdes upp, som sedan ledde fram till gripandet.

Tidigare i dag var han förtegen om utredningen.

– För närvarande är våra utredare upptagna med att förhöra vissa personer, sa han då till News24 och berättade att utredningen var inne i "ett mycket känsligt läge".

Hittades död i taxin

Det var i lördags vid 22-tiden som Anni Dewani och hennes brittiske make Shrien utsattes för en bilkapning. Paret hade varit och ätit middag på en restaurang utanför Kapstaden när de på tillbakavägen bad chauffören köra genom stadsdelen Gugulethu.

Plötsligt stoppades de av beväpnade män som slog sönder bilrutan på förarsidan och kastade ut chauffören. Sedan körde kaparna iväg med paret. Efter en stunds bildfärd, kastades maken av och bilkaparna som var beväpnade med skjutvapen fortsatte ensamma med Anni. Hon hittades nästa morgon mördad i taxibilen i en annan stadsdel.

ARTIKELN HANDLAR OM