”Detta är psykisk tortyr”

Läsarna om godisförbud på jobbet

NYHETER

Aftonbladets läsare reagerar starkt på nyheten om godisförbudet på Menigo Foodservice lager i Arlöv.

Förbudet gäller även frukt, tuggummi och läsk.

– Man frestas av alla godsaker men får själva inte medta något eget för att släcka detta begär. Det är ju psykisk tortyr, skriver signaturen ”WorldOfSin” i en kommentar på Aftonbladet.

Efter att en arbetare på Menigo Foodservice lager i Arlöv ertappats med att snatta på lagret, infördes förbudet mot att inta godis, frukt, tuggumi och läsk där. Nyheten om förbudet väckte debatt på Aftonbladet.

Signaturen ”WorldOfSin” anser att förbudet är kränkande för personalen.

– Att snatteri och svinn kan vara ett problem på många arbetsplatser är väl inget nytt. Men att det sedan ska drabba oskyldiga och deras matsäck är ju bara bra sjukt.

Dålig stämning

”Troria” tycker att det är förkastligt att även frukt omfattas av förbudet.

– Det är ju ändå helt orimligt att man inte ens får äta frukt på jobbet. Så om jag tar med mig en banan för att jag inte hann äta frukost? Sjukt.

”Tjocka Berta” menar att förbudet lär leda till dålig stämning på jobbet.

– Man får anta att de anställda inte precis blev lojalare efter detta.

”Följ order”

Andra upprörs inte av nyheten. En av dem är signaturen ”alexanderX”.

– När ni jobbar på ett företag så följer ni chefens order eller säger upp er. Ni har ett val. Inte svårare än så. Sluta gnäll, skriver han.

”MsRebel” menar att det finns två sidor att ta hänsyn till, även om förbudet kanske är lite väl drastiskt.

– Att någon ertappades med att fylla fickorna fulla kanske var droppen och det skulle inte förvåna mig. De jobbar ju med livsmedel som jag förstår det, och det kanske inte är så snyggt eller hygieniskt att personalen står och käkar över varor som ska skickas till kund.

Tog sig en jordgubbe

En som själv har erfarenhet av att jobba på lager är Signaturen ”JBravo” som berättar att det hände att man tog sig en liten godbit ur lådorna.

– Det hände då och då att man tog sig en jordgubbe eller vindruva för att få energi till att jobba på. Så fort någon kartong el. förpackning råkade gå sönder så var man inte sen med att ta sig en frukt.

ARTIKELN HANDLAR OM