Kungen skämtar

Duckar för ny bokfråga: ”Jag börjar bli lite döv”

1 av 3
”HAR SKJUTIT SÅ MYCKET” I går besökte kungen Skövde för att följa en militärövning, iklädd uniform. När journalisterna frågade om skandalboken skämtade han om att han blivit lite döv.
NYHETER

SKÖVDE/GÖTEBORG. Fler obekväma frågor om skandalboken.

Men kungen väljer att återigen skämta om den.

– Jag hör så dåligt. Jag har skjutit så mycket att jag börjar bli lite döv, säger han efter en dag med militären.

Kungen var i går i Skövde för att följa Nordic Battle Groups slutövning Joint Action. Trots den senaste tidens uppståndelse kring boken ”Den ofrivillige monarken”, där det bland annat skrivs om strippklubbsbesök och kvinnoaffärer, var han till synes på mycket gott humör.

Pratade ammunition

Klädd i militärkläder med keps höll han en utläggning om vad han varit med om under dagen. Han passade också på att berömma Nordic Battle Group.

– Jag besöker ju många olika förband hela tiden, men det här var lite speciellt. Verkligen spetsen av vad vi har i Sverige. Det såg väldigt bra ut, säger han och fortsätter:

– Jag följde med på en inbrytning med en skyttegrupp. Tack och lov så användes det ingen skarp ammunition i dag. Det var väldigt, väldigt spännande. Jag hade inte den tyngsta utrustningen på mig, de andra är ju något yngre och ska vara något alertare, säger han med ett skratt.

”Skjutit så mycket”

När den samlade mediekåren ville veta varför kungen inte kommenterat innehållet i skandalboken fortsatte han med samma skämtsamma ton som tidigare.

– Jag hör så dåligt. Jag har skjutit så mycket att jag börjar bli lite döv nu. Nä, men det där är ingen nyhet längre.

Har kungen läst boken?

– Jag har bläddrat lite försiktigt.

Är det sant det som står där?

– Jag har inga kommentarer. Det var trevligt att ni kom till det här (militärövningen), det är fina grejer. Det ska ni skriva om. Det andra är redan passé, det är historia, säger kungen, tackar för sig och vänder på klacken.

Bra humör

Även kronprinssessan Victoria verkar utåt sett vara oberörd av turbulensen kring kungafamiljen. I går var hon på Lindholmen Science Park på Hisingen i Göteborg och delade ut Göteborgspriset till havsforskarna Ken Sherman och Randall Arauz.

Victoria, som ännu inte kommenterat skandalboken, var på strålande humör hela kvällen.

Men hon ville inte svara på några frågor efteråt.

– Tack, det är bra. Men jag hoppas att ni också uppskattade det (prisceremonin). Det var jättefint, framför allt var det lysande talare, säger Victoria och sätter sig i den väntande bilen som för henne därifrån.

ARTIKELN HANDLAR OM