Misstänkt erkänner nya övergrepp

NYHETER

Misstänkte serievåldtäktmannen i Örebro erkänner ytterligare två våldtäktsförsök.

Döms han för dem går han till historien — som den värste serievåldtäktsmannen i Sverige.

24-åringen är misstänkt för totalt 13–14 överfall. De två som han erkänner nu inträffade den 6 september 2009 på Grenadjärsgatan och den 6 december i fjol på Riddarbergsgatan. Mannen har också delgivits misstanke om ytterligare ett våldtäktsförsök, den 16 april 2006. Den händelsen varken förnekar eller erkänner han, enligt advokat Margareta Arvidsson.

– Han har ingen uppfattning om den just nu eftersom den ligger så långt tillbaka i tiden, säger hon till Nerikes Allehanda.

”Har i princip erkänt alla”

Margareta Arvidsson förklarar för tidningen att 24-åringen känner sig pressad, men att han samtidigt har ett behov av att berätta om sina minnesbilder för polisen.

- Han har förträngt det mesta förut. Han är mycket ångerfylld och bedrövad.

Nu är han delgiven misstanke för tio av dessa och har erkänt nio.

- Han har i princip erkänt alla, men vi är inte överens om rubriceringarna, säger advokaten.

Kan lida av psykisk störning

24-åringen greps den 11 oktober och häktades några dagar senare, misstänkt för fyra övergrepp. För en dryg vecka sedan genomgick han den lilla sinnesundersökningen, som visade att han kan lida av en allvarlig psykisk störning.

– Han tycker det känns skönt att berätta och han vill gärna ha vård, sa Margareta Arvidsson till Aftonbladet i samband med omhäktesförhandlingen.

I en personutredning av Kriminalvården har 23-åringen själv berättat om sina inre demoner och beskriver sig själv som en mycket ensam ung man.

Åtal mot mannen måste vara väckt senast 9 december.

ARTIKELN HANDLAR OM