Carl Philips skolkamrat misstänks för våldtäkt

Ska ha våldfört sig på kvinna på Stureplanskrog

NYHETER

Den 32-årige mannen gick i skolan med prins Carl Philip och rör sig i exklusiva miljöer.

I går startade rättegången mot honom.

Han misstänks för en våldtäkt på en Stureplanskrog.

Foto: lina bosröm einarsson
stökigt i rätten När kvinnan skulle vittna ombads åskådarna lämna salen. Vänner till 32-åringen blev då aggressiva och högljudda.

Kvinnan som anmält mannen för våldtäkt hade krävt att förhandlingen skulle ske bakom lyckta dörrar. Men det motsatte sig 32-åringen som i går hade både mamma, pappa och ett antal kompisar med sig i Stockholms tingsrätt.

Enligt åklagaren har han gjort sig skyldigt till våldtäkt på en toalett på nattklubben Collage i Stockholm natten till den 23 september i år.

Slickat i ansiktet

Där ska han ha låst in kvinnan och fört in sina fingrar i hennes underliv och sedan tryckt in dem i hennes mun. Han ska även ha slickat kvinnan i ansiktet. Åklagaren anser att handlingen är att jämställa med samlag på grund av kränkningens art.

– Min klient förnekar brott och bestrider ansvar, säger hans advokat Kerstin Koorti.

Vakter fick ingripa

32-åringen har pluggat på privatskolan Lundsberg samtidigt som prins Carl Philip gick där. Han och hans bekanta, många före detta Lundsbergstudenter, rör sig i utkanten av kretsen kring prinsen.

När kvinnan i går skulle vittna ombads alla åskådare lämna salen. I samband med detta blev hans pappa och några av hans vänner högljudda och aggressiva mot representanter för medier och rådmannen tvingades tillkalla vakter för att lugna dem.

När kvinnans målsägande­biträde ville ställa frågor till 32-åringen ombads åhörarna lämna salen. Men hans mamma fick stanna. Rättegången fortsätter i dag.

ARTIKELN HANDLAR OM