Nya misstankar mot Örebromannen

Har erkänt nio överfall – misstänks för 15

Mannen som misstänks för cirka femton överfall i Örebro förs till häktningsförhandlingen för några dagar sedan. Nu är mannen misstänkt för ytterligare två överfall.
NYHETER

24-åringen som misstänks för flera våldtäkter i Örebro kommer att delges misstanke om ytterligare två våldtäktsförsök, rapporterar SVT:s Tvärsnytt.

Mannen har erkänt att han i fem års tid har överfallit och våldtagit kvinnor. Det var i torsdags som den 24-årige örebroaren erkände ytterligare två våldtäktsförsök.

Nämnt detalj

Åklagaren anser att han står bakom minst ytterligare ett fall. Ett våldtäktsförsök på Tunnelgatan i Örebro för fyra år sedan, rapporterar Tvärsnytt. I förhören har mannen uppgett att han inte minns mer än att han har överfallit en kvinna där. Dock har han nämnt en detalj som gör att polisen är säker på att han står bakom överfallet.

– Enligt min mening är det klarlagt att han är bunden till den här händelsen också, säger vice chefsåklagare Pia Åsberg till Tvärsnytt.

Kan bli fler

Ytterligare två fall ska vara på väg att knytas till 24-åringen och han kommer förhöras även om dessa attacker. Mannen misstänks i nuläget för tolv kvinnoöverfall, varav han erkänt nio.

– Det kan komma att bli fler, säger Pia Åsberg.

Om 23-åringen skulle erkänna och bli dömd för alla dessa kvinnoöverfall, går han till den svenska kriminalhistorien. Den så kallade Hagamannen dömdes 2006 till 14 års fängelse för sex kvinnoöverfall, varav två av överfallen även rubricerades som mordförsök.

Mer inom kort

ARTIKELN HANDLAR OM