”Kungafamiljen visar upp en enad front”

Hovexperten Roger Lundgren om kungliga kärleksbevis

NYHETER

I dag vid World Child and Youth Forum hoppades nog många reportrar att kungen och drottningen skulle visa upp sin kärlek.

Ömhetsbetygelsen: En lätt klapp på handen.

– De vill så klart visa upp en enad front. De behöver inte säga något, utan visar med en gest att de är lyckliga, säger Roger Lundgren.

Foto: Roger Lundgren

Enligt Roger Lundgren vill kungafamiljen se ett slut på den senaste tidens skriverier och skvaller om deras äktenskap. Ett sätt kan vara att hela familjen framträder tillsammans, som i dag vid World Child and Youth Forum på Kungliga slottet.

Efter att kungen hade introducerat drottningen som nästa talare, gick hon fram till podiet och gav i förbifarten sin make en lätt klapp på handen.

– Kungaparet har inte varit så öppna med ömhetsbetygelser under årens lopp, säger Roger Lundgren till Aftonbladet.

Ros och en kyss

Samtidigt finns det ett antal exempel där kungaparet visat upp en mer privat sida av sin relation.

– Exempelvis överlämnade kungen en ros till drottningen och kysste hennes hand på deras bröllopsdag vid kronprinsessans bröllop i år. Ett annat exempel var när drottningen på kungens 50-årsfest sa att han skulle räkna sin ålder i vänner, inte år. Det var väldigt kärleksfullt.

Kommer inte skiljas

Enligt Roger Lundgren har kungen och drottningen en speciell relation i och med att de inte bara är gifta, utan dessutom kollegor.

– Det är väldigt speciellt att jobba ihop med den som man lever med.

Han berättar att han ofta får frågor om kungen och drottningen kommer hålla ihop äktenskapet.

– Kungen och Silvia kommer inte skiljas. De där historierna om dem vet man ju inte ens om de är sanna. Det är på ren skvallernivå!

ARTIKELN HANDLAR OM