Den nakna sanningen – bröllopstrend i Kina

Fotografer heligt förbannade: Unga borde visa mer respekt

Foto: Foto: all over press
BRUD UTAN SKRUD Det här paret har gjort som så många andra i Kina – slängt av sig paltorna och poserar i bara mässingen.
NYHETER

Det kinesiska äktenskapet är heligt.

Men inte på bröllopsfotot.

Där väljer nu unga par att visa just det allra heligaste.

Foto: Foto: all over press
Ett annat par som har valt att kasta kläderna.

Bröllopsfotot är en mycket viktig del av ett kinesiskt bröllop och bilderna kan tas flera månader innan vigseln. Paren försöker ofta hitta oväntade miljöer, kläder eller annan gimmick som gör fotografiet unikt.

Små skylande saker

Att fotografera sig som Röda armésoldater eller i en gammal fabrik är några populära varianter men den trend som sticker ut mest är – helnaket. Paren fotograferar sig nakna med bara någon liten detalj som skyler de intima delarna.

Det får en branschorganisation för bröllopsfotografer i Shanghai att rasa, skriver AFP.

– Vi försvarar inte sådana bilder eftersom de strider mot det kinesiska folkets konservativa äktenskapstraditioner, säger He Lina, vice ordförande för organisationen.

– Äktenskap är heliga ceremonier och vi hoppas att unga människor kan visa respekt för det.

Kan vara porrbrott

Det kan också bli problem om det nygifta paret vill skicka bilderna som tackkort till bröllopsgästerna. En kinesisk advokat som AFP pratat säger att det förvisso inte är olagligt att ta nakna bröllopsbilder, däremot att sprida dem. De kinesiska pornografilagarna är mycket stränga.

ARTIKELN HANDLAR OM