Barn kvarlämnade på perrong

De vuxna trängde bort 10-åringarna

NYHETER

Tåget mot Karlskrona fick elfel och ersattes med bussar.

Men tre pojkar som var tio, respektive elva år gamla, blev kvarlämnade ensamma på perrongen i Ronneby – de vuxna hade tagit alla platser i bussen.

Pojkarna och övriga resenärer hade väntat i tjugo minuter på ersättningsbussen och det blev väldigt trångt framför dörrarna när alla skulle kliva på.

– Alla vuxna steg före. Det kom folk från alla håll och trängde bort oss, säger 10-åriga Adrian Hallén till BLT.

"Själviskt"

Till sist kom pojkarna på bussen men då var det redan fullt. Pojkarna fick besked av busschauffören om att de fick vänta på nästa buss. Ingen vuxen erbjöd sig sin plats åt barnen, skriver tidningen.

En av pojkarna sprang in på Pressbyrån på tågstationen i Ronneby och bad om hjälp. Där fick de höra att det inte skulle komma några fler bussar och att de i stället fick vänta på nästa tåg.

– Vi visste inte vad vi skulle göra. Jag tycker det var själviskt av de vuxna att inte låta oss barn gå på först på bussen. Våra föräldrar blir oroliga och jag har ingen mobiltelefon, säger Robin Dahlin-Söderquist.

"Olyckligt"

Blekingetrafiken har inga regler som säger att barn har förtur.

– Det här är olyckligt, säger Hans Jonasson, vd Blekingetrafiken till Blekinge Läns Tidning, och lovar att ta upp frågan.

ARTIKELN HANDLAR OM