Mobilen kan fälla kvinnan för mord

Sökte tips – på att få bort bevis

Foto: Foto: PER-OLOF SÄNNÅS
Brutalt knivdåd Polisens tekniker undersöker platsen där Ladislav Capek hittades knivmördad.
NYHETER

Knivmordet på Ladislav Capek, 49, var ett mysterium för polisen.

Då dök texten upp på en kvinnlig släktings mobil: ”how to get rid of murder evidence”.

Nu är hon gripen och på sannolika skäl misstänkt för mord.

Ladislav Capek.

I går förhördes den kvinnliga släktingen till it-teknikern och friskvårdaren Ladislav Capek, 49. Enligt sin försvarsadvokat Peter Althin förnekar hon brott, men mobiltelefonen kan fälla henne. Kvinnan hämtades i ett tidigt skede till förhör och hennes telefon och dator togs i beslag.

Rensade datorn

Enligt personer med insyn i utredningen var datorns historik rensad, men kvinnan ska kort efter mordet ha googlat frasen ”how to get rid of murder evidence” på sin telefon.

Hon var dessutom var den sista att se Capec i livet. I måndags greps hon och åklagare Carl Mellberg anhöll henne på sannolika skäl misstänkt för mord.

Kvinnans vänner och bekanta var i går chockade.

– Det verkar otroligt. Hon är mycket snäll och hänsynstagande. Hon har en oskuldsfull energi runt sig som är ganska ovanlig, säger en bekant.

Kvinnan och Ladislav Capek är nära släkt och hade varit ute på en pubrunda på Södermalm i Stockholm den fjärde november.

Skulle till hotell

De besökte bland annat restaurangerna Lokes bar, Humlehof och Broder Tuck. Därifrån fortsatte de till Clarion hotell vid Skanstull.

Morgonen efter hittades Ladislav Capek brutalt mördad i en slänt på Rutger Fuchsgatan. Enligt uppgift knivhuggen i hals och bröst.

Mikael Ekman, tillförordnad chef på utredningsroteln vid Södermalmspolisen, räknar med att kvinnan begärs häktad.

– Våra misstankar kvarstår, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM