Ett ögonblick...

Foto: Privat
Det vinnande laget: Carl Almgren, Anette Holmqvist, Magnus Holmbom, Magnus Jirlind, Malin Haak, Lars Larsson, Johan Gavelin, Martin Morand, Joakim Bjunö, Conny Andersson, Ola Stridsberg, Steve Sandberg och Fatmir Ibrahim.
NYHETER

Magnus Holmbom, militärens kocklandslag, som varit med och segrat i kock-VM i Luxemburg.

– Det känns helt fantastiskt. Vi vann guld i både varmt och kallt kök.

Hur lyckades ni få ärtsoppa på burk att vinna VM?

– Det blev ingen ärtsoppa. Vi gjorde jordärtkockssoppa med ett långkok på älg som förrätt. Till varmrätt var det kalvytterfilé med potatiskaka med chocklad- och hallonsky.

Och glassbomb till efterrätt?

– Nej. Inte granatäpplen heller. Det var en youghurt och smultronparfait, med chokladsnöre.

Hur känns det att ha gjort slarvsylta av motståndarna?

– Det känns extra bra efter att vi bara fick silver i OS för två år sedan.

Ett bakhåll kan jag tänka mig?

– Ja, nu tog vi revansch.

Använder ni uttrycket "marsch pannkaka”?

– Nej, det är mest på torsdagar.

När under tävlingen satte ni in det tunga artilleriet?

– När vi började med det varma köket. Vi hade förberett oss i två år.

Blev det mycket pepprande?

– Ja, verkligen.

Till sist, vad önskar ni er mest av allt just nu?

– Vi har fått det vi vill. VM-bucklan sitter fastspänd här i bilen.

Fred på jorden då?

– Jo, det klart.

ARTIKELN HANDLAR OM