Dagens namn: Agnes, Agneta
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nyheter

Aftonbladets vassaste penna är...

Jan Guillou, 66: – Allan Fagerström, Annette Kullenberg och den yngre versionen av Staffan Heimerson. Dagens roligaste stilist har du där (nickar mot Ronnie Sandahl). Elisabet Höglund, 66: – Lena Mellin och Jan Guillou. De kan sitt jobb. De är oerhört professionella och skriver roande. Herman Lindqvist, 67: – Den jag alltid haft som förebild är Allan Fagerström. Han var en lysande skribent. I dag är det Jan Guillou. Han är den som är mest intressant.   Jan Guillou, 66: – Allan Fagerström, Annette Kullenberg och den yngre versionen av Staffan Heimerson. Dagens roligaste stilist har du där (nickar mot Ronnie Sandahl). Elisabet Höglund, 66: – Lena Mellin och Jan Guillou. De kan sitt jobb. De är oerhört professionella och skriver roande. Herman Lindqvist, 67: – Den jag alltid haft som förebild är Allan Fagerström. Han var en lysande skribent. I dag är det Jan Guillou. Han är den som är mest intressant. Foto: LASSE ALLARD

    I går minglade Aftonbladets profiler vid den årliga kolumnistmiddagen.

    Vår fråga till krönikörerna: Vem är tidningens bästa kolumnist?

Allan Fagerström – legendar med vass penna

Aftonbladetlegendaren Allan Fagerström.   Aftonbladetlegendaren Allan Fagerström. Foto: STIG-GÖRAN NILSSON

  Allan Fagerström kallades från tidningen Lundagård i Lund till Aftonbladet i Stockholm 1944.

Han arbetade bland annat som teaterkritiker, kulturredaktör och, under åren 1956–62, som chefredaktör på Aftonbladet. Han blev en legendar med sin vassa penna som kom väl till sin rätt i hans kolumner.

En liten del av hans produktion finns utgiven i bokform, t.ex. i Fy så fula ord (1986), där Karl Vennberg också bidrar med ett porträtt.

Han dog 1985, 69 år gammal.

Källa: NE, Aftonbladet

Senaste TV-klippen
SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet