Obama skadad under basketmatch

NYHETER

USA:s president Barack Obama fick sys med tolv stygn i läppen på fredagen efter det att han under en basketmatch fått en armbåge i ansiktet av en spelare i motståndarlaget.

Olyckan inträffade när Barack Obama, som är känd som entusiastisk basketspelare, spelade med familj och vänner på militärförläggningen Fort McNair i Washington.

Tio personer deltog i matchen.

Foto: JIM YOUNG/reuters
Presidenten fick sy läppen.

– Efter att oavsiktligt ha träffats på läppen av en av motståndarlagets spelares armbåge, fick presidenten tolv stygn och det utfördes av Vita husets medicinska enhet, sade vitahustalesmannen Robert Gibbs.

Obama var enligt Gibbs lokalbedövad medan han syddes.

Sjukvårdarna som behandlade Obama använde, enligt Gibbs, en tunnare tråd än normalt vilket resulterar i fler och tätare stygn – något som i sin tur ska ge mindre ärrbildning.

USA:s president fotograferades efter smällen, klädd i grå T-tröja och joggarbyxor, hållande ena handen mot sin underläpp när han lämnade spelplanen.

Senare skymtade journalister den amerikanske presidenten genom ett fönster på en av de övre våningarna i Vita huset. Obama höll något som föreföll vara en kompress mot sin mun – och detta skedde enligt Reuters samtidigt som årets julgran levererades till Vita huset.

ARTIKELN HANDLAR OM