– Jag grips om jag åker till Sydafrika

Annis man tros vara inblandad

Foto: Foto: privat
De var inte gifta Shrien Dewani tillsammans med Anni. De var inte vigda på riktigt ännu. Det hela skulle ordnas i mars 2011.
NYHETER

Mördade Anni Dewani var visserligen på smekmånad i Sydafrika, men hon var ännu inte gift.

Hennes blivande make misstänks nu vara inblandad i mordet och vägrar återvända till Kapstaden.

– Åker jag dit arresterar de mig, säger han.

Det har gått två veckor sedan svenska Anni Dewani, 28, och hennes man Sherien kidnappades och rånades i en kåkstad utanför Kapstaden.

Tre häktade

Mannen kastades senare ur den kapade taxibilen, som hittades nästa morgon. I baksätet låg Anni Dewani, skjuten till döds.

Tre personer har häktats för kidnappning, rån och mord. En av dem, taxichauffören Zola Tonga , har valt att samarbeta med polisen mot löfte om strafflindring.

Spekulationer

Det har hela tiden spekulerats i att Anni Dewanis man var inblandad i mordet och i går skrev den sydafrikanska tidningen Mail & Guardien att han nu ska gripas. Om mannen inte frivilligt återvänder till Sydafrika kommer man att begära honom utlämnad från Storbritannien, där han befinner sig.

Aftonbladet talade igår med Annis pappa Vinod Hindocha.

Tror du att Sherien kan vara inblandad i mordet på din dotter?

– Jag har inga kommentarer till det. Jag har svårt att tänka klart om detta, säger han.

Inte vigda ännu

Vinod Hinocha säger att han och hans hustru är Annis närmsta anhöriga:

– Hon var inte formellt gift med Sherien. Enligt såväl brittiska som svenska myndigheter var Anni fortfarande fröken Hindocha. Registreringen av äktenskapet skulle ske först i mars nästa år, i samband med Annis födelsedag. Då skulle de också växla ringar.

ARTIKELN HANDLAR OM