Tv-par greps för mordet

Var med i Grannfejden – nu misstänks de ha mördat sin hyresvärd

Foto: tv3
gjorde livet surt för grannarna Paret deltog i ”Grannfejden” i TV3 där programledaren Robert Aschberg fick gå in och medla. ”Jag är oerhört förvånad över vad som nu har hänt”, säger han.
NYHETER

Paret var med i tv-programmet ”Grannfejden” sedan de gjort livet outhärdligt för sina grannar.

I går anhölls den 59-åriga kvinnan och 54-årige mannen misstänkta för att ha mördat en 51-åring – som de flyttat in hos.

– Hon har berövat mannen på allt han äger och nu också på hans liv, säger en bekant till offret.

bodde ihop En granne berättar att de vaknade på natten av att någon skrek. ”Min sambo såg en person ligga på golvet genom den öppna ytterdörren”.

Natten till i går larmades polis och ambulans till 51-åringens bostad i en ort i Blekinge. I huset hittades mannen död.

En 59-årig kvinna och en 54-årig man som fanns i huset greps och anhölls senare misstänkta för mord alternativt dråp. Båda, sedan tidigare kända av polisen, nekar till att ha dödat mannen.

”Förälskad i kvinnan”

Grannarna uppger att de länge tyckt att den ensamstående 51-åringen hamnat

i dåligt sällskap.

– Vi har gjort allt för att få honom att inse att han inte skulle umgås med de här personerna. Men han har bara svarat att det är hans liv, han bestämmer själv och att han ville ha det så. Han var förälskad i kvinnan och helt förblindad av henne, säger en av grannarna.

De hade aldrig tidigare sett en kvinna hos 51-åringen, men för ett drygt år sedan dök den här kvinnan upp i hans hem.

– Hon kom allt oftare, många gånger i sällskap med en annan man. För ett par månader sedan flyttade de in i hans hus.

– Vi har små barn och det har varit oroligt att ha paret i kvarteret, säger en annan granne.

”Hade det gott ställt”

Aftonbladet har talat med fyra olika grannar på gatan. Samtliga säger att 51-åringen blivit sol-och-vårad av kvinnan och hennes manlige bekant.

De uppges ha lurat av honom allt, även huset och sommarstugan.

– Tidigare hade han det gott ställt, nu var han helt utblottad. Hans kusiner försökte också få stopp på plundringen och åtminstone ordna så han fick behålla sitt föräldrahem, säger en granne.

Men för några dagar sedan fick den 59-åriga kvinnan lagfart på mannens hus. Hon köpte det utan att behöva betala en enda krona.

Tog strypgrepp

De båda anhållna har varit med i ”Grannfejden” i TV 3. De bodde då på en annan ort i Sverige och hade bland annat hotat folk till livet.

– Den man de nu misstänks ha mördat har periodvis bott hos dem här det senaste året. Han flyttade hit när kvinnans egen sambo satt i fängelse. Jag har själv sett kvinnan både ta strypgrepp på honom och sparka honom. Jag har försökt prata med mannen men han lyssnade inte, han svarade bara att han älskade henne, säger en av grannarna på orten.

I fredags hade trion fest i 51-åringens bostad. Som vanligt spelades det hög musik genom öppna fönster.

– Jag vaknade vid halv ett på natten av att någon skrek. När min sambo gick upp en halvtimme senare stod deras ytterdörr öppen och hon såg en person ligga på golvet i hallen, säger närmaste grannen.

”Är förvånad”

Polisen vill inte avslöja hur mannen dödats. Inte ens parets advokater Per Swahn och Christer Holmqvist har fått den informationen. De träffade i går sina klienter och berättar att båda nekar till att ha dödat 51-åringen.

Programledare Robert Aschberg minns mycket väl paret som nu anhållits.

– Jag är oerhört förvånad över vad som nu har hänt, säger han.

– Visst förstod jag att de hade problem, men de verkade inte vara den typen av människor som gör sådant som de nu är misstänkta för.

Sedan Robert Aschberg medlat mellan paret och grannarna lugnade det, åtminstone tillfälligt, ner sig i den fejden.

ARTIKELN HANDLAR OM