Fyra bilar kraschade huset – på 12 timmar

Halkan slog till och vägen blev såphal

Foto: ekstrabladet
Fyra bilar kraschade rakt in i Familjen Pedersens hus – på 12 timmar.
NYHETER

En olycka kommer sällan ensam.

Och ibland följs den upp av en till och en till och en till.

Fråga bara familjen Pedersen efter att fyra bilar kraschat in i deras hus – på tolv timmar.

I danska Almind brukar det inte komma så mycket snö på vintern. Och så här tidigt är det ännu ovanligare. Men i fredags slog vädret om och gjorde vägarna superhala.

Vid en kurva

Elena och Benn Torkild Pedersens gård ligger vid slutet av en backe och det olycksdrabbade huset står precis vid en skarp kurva. I fredags kväll brakade en bil in i tegelväggen på ett av gårdens hus – som så många gånger förr.

– Killen knackade på dörren och vi stod och bytte försäkringsinformation. Samtidigt som vi pratar kraschade en till bil in i huset, säger Benn Torkild Pedersen till Aftonbladet.

Under fredagskvällen körde totalt tre bilar in i väggen och på lördagen ännu en, och familjen Pedersen har nu fyra prydliga hål i huset.

Händer varje vinter

– Väggen är 50 meter lång och vi har nog bytt ut varnenda tum av den. Det händer varje vinter att en bil eller två kör in i den, säger Benn Torkild Pedersen.

När Benn inspekterade väggen närmre under lördagen hittade han även spår som tydde på att ännu fler bilar varit nära att dundra in i teglet.

Ingen person skadades under de galna 12 timmarna, och lyckligtvis är det inte familjens bostadshus som drabbats.

– Tidigare hade vi mjölkkor där, men nu används det som förråd, förklarar Benn som inte har några planer på att flytta huset.

– Nej, för på andra sidan finns gårdsplanen där mina barn leker.

Skulle vänta

När familjen Pedersen först kontaktade kommunen för att få vägen saltad fick de beskedet att det fick vänta till måndag. Men efter påringningar från dansk media blev det nya giv och under lördagen åtgärdades blixthalkan.

ARTIKELN HANDLAR OM