Par i "Grannfejden" häktade för mord

Misstänks ha mördat en 51-åring

Foto: krister hansson
NYHETER

De var med i tv-programmet ”Grannfejden” efter att ha gjort livet surt för sina grannar.

Nu har den 54-årige mannen och hans 59-åriga väninna häktats misstänkta för att ha mördat sin 51-årige bekant.

Det var under natten till fredagen som polis och ambulans larmades till den 51-årige mannens bostad i en ort i Blekinge.

Där hittades 51-åringen död, men polisen vill inte säga hur han har bragts om livet.

Den 59-åriga kvinnan och hennes 54-årig manlige bekant fanns i huset. De greps och anhölls senare misstänkta för mord alternativt dråp.

Bägge nekar

Båda nekar till att ha dödat mannen. I dag ställdes de inför häktningsdomare i Karlskrona tingsrätt. Mannen var först ut - och han häktades på sannolika skäl misstänkt för mord efter en lång förhandling.

Därefter häktades kvinnan, även hon misstänkt för mord på sannolika skäl. Kvinnan misstänks också för mened i ett vittnesmål hon gav i ett annat rättsfall i december förra året. När beskedet om häktningen kom föll hon i högljudd gråt.

Advokat och åklagare har belagts med yppandeförbud och kommenterade därför inte det som sades i rätten.

Både den 59-åriga kvinnan och den 54-årige mannen är kända av polis sedan tidigare.

De har även varit med i TV3:s Grannfejden. De bodde då på en annan ort i Sverige och hade där bland annat hotat folk till livet.

Fest på mordkvällen

– Den man de nu misstänks ha mördat har periodvis bott hos dem här det senaste året. Han flyttade hit när kvinnans egen sambo satt i fängelse. Jag har själv sett kvinnan både ta strypgrepp på honom och sparka honom. Jag har försökt prata med mannen men han lyssnade inte, han svarade bara att han älskade henne, säger en av grannarna på orten.

I fredags hade trion fest i 51-åringens bostad. Som vanligt spelades det hög musik genom öppna fönster.

– Jag vaknade vid halv ett på natten av att någon skrek. När min sambo gick upp en halvtimme senare stod deras ytterdörr öppen och hon såg en person ligga på golvet i hallen, säger närmaste grannen.

Enligt grannarna hade 54-åringen och 59-åringen bott hos den nu döde mannen sedan en tid tillbaka.

ARTIKELN HANDLAR OM