Stora tågförseningar

NYHETER

Under måndagskvällen var det stora förseningar i tågtrafiken mellan Stockholm och Malmö.

Problemen kommer att fortsätta även på tisdagen.

Snöovädret orsakade också flera olyckor och stopp i trafiken i framför allt södra Sverige på måndagen.

Ett signalfel utanför Nässjö försenade alla X2000-tåg mellan Malmö och Stockholm under hela måndagen. Allt eftersom dagen gick bildades köer på spåren och förseningarna blev allt större.

Vid halv tolv på natten var tågen mot Malmö tre timmar försenade och mot Stockholm var förseningarna mellan två och tre timmar.

Problem även i morgon

Och problemen kommer att fortsätta i morgon. Inte nog med att signalfelet ännu inte var reparerat vid midnatt, tågen som avgår från Malmö i morgon bitti kommer att starta upp till en timme sent.

– Det beror på att de tåg som kommer till Malmö nu är så pass försenade att personalen inte får sin nattvila. Vi har inte lyckats få fram tillräckligt med personal så vi vet redan nu att de första tågen kommer rulla ut försenade, säger Dan Olofsson vid SJ:s presstjänst.

Stopp på vägarna

Också biltrafiken drabbades av problem på måndagen, framför allt i södra Sverige. E65 vid Skurup i Skåne hade milslånga köer vid 18-tiden efter att vägen varit helt avstängd under två timmar. Orsaken var en kollision mellan en lastbil och en personbil vid 16-tiden.

Även andra vägar i Götaland hade stora problem med snön.

– Det blåser kraftigt så det blir snödrev. En del mindre vägar blåser igen, sade Nina Malm Börstad, vägtrafikledare vid Trafikverket Syd på kvällen.

Flera skolbussar och lokaltrafik i Skåne ställdes in under måndagen på grund av det besvärliga väglaget. En av skolbussarna som trots allt körde kanade på eftermiddagen av vägen och ner i diket mellan Lund och Södra Sandby. Ett 40-tal barn satt i bussen men ingen skadades.

ARTIKELN HANDLAR OM