Fängelse i elva år för mord på dotter

NYHETER

13-åringens sista ord när hon låg på golvet:

”Vad gör du pappa?”

I dag dömdes Lasse Nielsen, 41, för mordet på dottern Caroline.

Tragedin inträffade på Jellingevej 11 i danska Odense den 16 augusti 2009.

Larmet kom vid tvåtiden på söndagseftermiddagen och patrullen som var först på plats vid det gråmålade huset möttes av en fruktansvärd syn:

13-åriga Caroline Mille Rasmussen, nedblodad och livlös på golvet.

”Ville bara slå henne”

Flickan fördes i ilfart till sjukhus, men läkarna kunde inte rädda hennes liv. Samtidigt, i hemmet, erkände pappan att han haft ihjäl sin dotter – framför ögonen på sin fru, Carolines 13-åriga tvillingbror och sin 17 månader gamla son.

– Jag ville bara slå henne medvetslös, sa han i polisförhör.

Enligt Lasse Nielsen var det inte ovanligt att han och dottern rök ihop. Han beskrev henne som ”ena stunden söt och snäll – och den andra nästan schizofren”.

Pappan hävdade också att hon flera gånger hotat att skada honom, sin styvmor eller sin yngsta bror.

”Hon tog fram en kniv”

– I söndags kom hennes lillebror in i hennes rum och hon blev vansinnig. Hon tog fram en hobbykniv och började peta mig i magen och armarna. Det svartnade för ögonen, jag grabbade tag i något hårt som jag kunde få tag på och slog henne, sa pappan.

Det han fick tag i var en 30 centimeter lång skiftnyckel. Och den slog han i sin dotters huvud – 20 gånger.

I polisförhören berättar han om hur den förtvivlade flickan ropade: ”Vad gör du, pappa?”.

Sedan blev hon tyst.

– Då såg jag plötsligt hur mycket hon blödde och försökte återuppliva henne. Men det var för sent, berättade han i förhör.

Elva års fängelse

Under de 15 månader som gått har 41-åringen suttit häktad. Han har hela tiden erkänt att han mördade sin dotter men samtidigt hävdat att hon var först med att vifta med en kniv.

I går vittnade dock en läkare om att de skärsår Lasse Nielsen hade på kroppen vid tiden för gripandet i augusti i fjol med största sannolikhet var självförvållade.

Klockan 13.30 i dag kom slutligen domen.

Dansken dömdes till elva års fängelse för mordet på sin dotter. Enligt den danska tidningen BT tittade pappan ned i bänken och sa inte ett ord när domen föll.

ARTIKELN HANDLAR OM