Lurades ut ur sitt hem – sköts ihjäl

36-åringen åtalas för mord i Solletuna och Skärholmen

Foto: Foto: PER-OLOF SÄNNÅS
säkrar spår Den 31-årige tvåbarnspappan gick ut ur sin bostad och hittades sedan livlös på gatan hundra meter bort. ”Det måste komma fram vem som gjort detta”, säger mannens hustru.
NYHETER

Den 31-årige tvåbarnspappan lurades ut ur sitt hus med ett telefonsamtal.

Mitt på gatan i Sollentuna sköts han i huvudet och dog.

Nu åtalas en 36-årig man för mordet.

Foto: polisen
I ett tillslag mot ett förråd som 36-åringen hyr hittade polisen bland annat två pistoler, en ljuddämpare och över 3 000 patroner.

Enligt åtalet fick mannen den 9 februari i år ett telefonsamtal till sitt hem. I luren förklarade en man att det kommit post till honom som skulle till tvåbarnspappan. Pappan bads komma och hämta posten på en viss adress – strax därefter mördades han.

Enligt Statens kriminaltekniska laboratorium sköts han i huvudet på bara någon meters avstånd.

– Han var en underbar pappa och make, sade 31-åringens hustru till Aftonbladet vid tidpunkten.

Blev som besatt

En exflickvän till tvåbarnspappan berättar att 36-åringen övertalat henne att göra en felaktig anmälan om våldtäkt mot pappan. Kvinnan var sedan ihop med 36-åringen en period, men efter att de gjort slut blev han som besatt av henne. Den åtalade ska också ha visat upp vapen för henne.

Förutom mordet på tvåbarnspappan åtalas 36-åringen för ett i stort sett identiskt mord på en man i Skärholmen i Stockholm 2008.

I samtal med en psykiatriker och en psykolog har 36-åringen visat sig vara extremt svartsjuk och lättkränkt och han skyller sina och ex-flickvännens problem på mordoffren. I samtalen har han också pratat om offren som ohyra och cancersvulster.

– Mannen hade svårt att släppa taget om sina tidigare flickvänner. Han ältade sina spruckna förhållanden, säger kriminalinspektör Dan Boja vid länskriminalen till TT.

36-åringen nekar till båda morden.

Tekniska bevis

Polisen, som hela tiden saknat ett skäl till varför mordet över huvud taget skedde, har också hittat fiber som matchar 36-åringens halsduk på tvåbarnspappan.

Åklagare Ewa Tvengström vill inte kommentera fallet.

36-åringen åtalas också för ett mordförsök i Zinkgruvan i Askersund 2008 samt för vapenbrott, grov misshandel och förberedelse till grov misshandel.

ARTIKELN HANDLAR OM