71-åring död efter färd med isjakt

Räddningspådrag söker i dimman efter mannen

Foto: Scanpix
Räddningstjänsten söker efter mannen.
NYHETER

En 71-årig man som på torsdagen försvann med sin isjakt på Kungsbackafjorden utanför Gottskär har hittats död, säger polisen i Halmstad.

Det var svävare från Sjöräddningen som fann mannen på Ramnarös sydspets, liggande med kläderna fastfrusna i underlaget vid tvåtiden på fredagsmorgonen.

71-åringen körde isjakt med sin son som körde mc bredvid. Men sonen for hem tidigare och när fadern inte kom hem några timmar senare larmades räddningstjänsten.

Foto: Scanpix

Den äldre mannen försvann redan tidigt på torsdageftermiddagen då han och hans son var ute på isen över Kungsbackafjorden.

70-åringen färdades i en isjakt och sonen på motorcykel, när dimman gjorde att sonen tappade bort honom.

Riskfylld is

Efter att ha väntat i en och en halv timme hemma ringde sonen sjöräddningen, och ett omfattande räddningspådrag började söka efter mannen. Men vädret och isen gjorde arbetet svårt.

– Det är väldigt riskfylld is som är uppsprucken. Den ändrar sig efter strömmarna och kan brytas upp rätt snabbt. Det är dimma i området och vi har inte kunnat flyga med helikopter, sa Mathias Hansson, räddningsledare vid sjö- och flygräddningscentralen, till Aftonbladet i går kväll.

Senare hittades alltså mannen död.

Stort sökområde

Förutom att isen är farlig och mynnar ut i havet var sökområdet väldigt stort. Kungsbackafjorden är 12 kilomter lång och fyra kilometer bred.

Mannen bar vid tillfället ingen som helst flytutrustning, utan helt vanliga kläder.