Våldtogs på väg hem från puben

Polisen: Gärningsmännen kan slå till mot andra kvinnor

1 av 2 | Foto: Foto: FELIPE MORALES
Kvinnan hade varit ute och dansat på puben Big Ben och lämnade puben vid 3-tiden på morgonen för att ta en taxi hem.
NYHETER

Kvinnan lämnade puben Big Ben vid tretiden på natten för att ta en taxi hem.

När hon kvicknade till en stund senare satt en man gränsle över henne och slog henne i ansiktet.

– Hon har fragmentariska minnesbilder av överfallsvåldtäkten, säger kriminalinspektör Mats Gehlin.

I kvällens ”Efterlyst” i TV 3 sänds ett inslag om en mycket brutal våldtäkt som skedde på Södermalm natten till den 25 oktober. Nu fruktar polisen att våldtäktsmännen ska slå till igen.

Det var planlagt

– Deras beteende och råhet tyder på att det kan hända igen. Vissa saker tyder på att det var planlagt, säger kriminalinspektör Mats Gehlin på cityrotelns familjevåldsenhet i Stockholm.

En 29-årig kvinna hade varit på puben Big Ben och dansat. Tjugo minuter i tre på natten lämnade hon puben för att ta en taxi hem till sin pojkvän.

Sedan är allt ett töcken.

– Hon har fragmentariska minnesbilder över vad som hänt, men minst två gärningsmän och antagligen även en tredje, var delaktiga i våldtäkten, säger Mats Gehlin.

Larmade pojkvännen

Vid sextiden larmade hon sin pojkvän. Hon hade blivit våldtagen vid Stigbergsparken – som ligger ett stenkast från puben på Södermalm.

Polisen fruktar att gärningsmännen kan slå till igen eftersom våldtäkten verkar ha varit planerad.

Tidningsbädd

På platsen för våldtäkten hade gärningsmännen gjort en bädd av tidningar.

– Om vi utgår ifrån teorin att de har varit här och bäddat innan, då kommer det hända igen. Jag tror inte att det här är någon engångsföreteelse, säger Mats Gehlin.

Polisen har ett bristfälligt signalement på en av gärningsmännen.

Därför söker polisen personer som rört sig i området och kan ha gjort iakttagelser vid Stigbergsparken/Folkungagatan på natten den 25 oktober.

Mörkt hår och skägg

Offret hade mellanblont hår som var uppsatt i en hästsvans och hon bar svarta kritstrecksrandiga byxor och en svart jacka. En av gärningsmännen ska vara i 30-årsåldern, ha mörkt hår och lite skägg. Han var cirka 180 centimeter lång och bar vid tillfället svart eller en mörkblå långärmad tröja och hade ljus hudfärg.